Am testat Acer Predator Helios 3D 15 SpatialLabs Edition, un laptop de gaming și pentru creatorii de conținut, care permite vizionarea de 3D direct pe ecran. Fără ochelari sau alte accesorii. Are toată tehnologia de care aveți nevoie și s-a descurcat excelent în teste. Dar are și un preț pe măsura performanțelor oferite.

cer Predator Helios 3D 15

Specificații Acer Predator Helios 3D 15

Display: 15.6 inch IPS LCD, Ultra HD/4K, 3840 x 2160 pixeli
Procesor: Intel Core i9-13900HX
GPU: Intel UHD Graphics & Nvidia GeForce RTX 4080 GDDR6
RAM: 32 GB DDR5 5600 MHz
Stocare: 2 TB PCI3 4.0
Audio: DTS X: Ultra Audio
Baterie: 90 WHr Li-po + încărcător 330W
Conectivitate: Bluetooth 5.2, WiFi 6E, 2 x USB 3.2 Gen2, 1x USB 3.2 Gen1, 2x USB-C cu Thunderbolt v4, HDMI 2.1, 1 x RJ-45=
OS: WINDOWS 11 HOME
Dimensiuni: 359.4 x 280.8 x 27.9 mm
Greutate: 2.99 Kg
Preț: 18.000 de lei (ar fi bine să-l cumpărați prin link-ul meu 🙂

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

Pro și contra Acer Predator Helios 3D 15

Avantaje:

  • putere de procesare similară desktop-urilor;
  • aplicația „TrueGame” permite jocuri AAA în 3D stereoscopic;
  • stocare rapidă și memorii performante;
  • răcire specială pentru performanțe mai bune;

Dezavantaje:

Experiența cu Acer Predator Helios 3D 15

Vedeta acestui laptop este ecranul și softul 3D din dotare. Ecranul este IPS LCD cu rezoluți Ultra HD/4K, 3840 x 2160 pixeli. Conținutul 3D este vizualizat FullHD+ pe fiecare ochi (1920×2160 px). Fără ochelari sau alte adaptoare. Tehnologia implică un strat lenticular pe ecran, o cameră care urmărește mișcările ochilor și un software care împarte imaginea în două cadre stereoscopice, care vă permit să vedeți adâncimea 3D fără a utiliza ochelari 3D. Software-ul Acer TrueGame preia toate datele și afișează jocurile pentru o experiență optimă.

Laptopul poate face jocurile 3D puțin mai captivante sau jocurile 2D cu adevărat surprinzătoare. Poate oferi o previzualizare mai impresionantă a desenelor sau lucrărilor grafice 3D și vă poate îmbunătăți de asemenea fotografiile și videoclipurile.

Acer a pus pe acest model tehnologie hardware de top. Procesor Intel Core i9-13900HX din a 13-a generație, accelerator grafic GeForce RTX 4080. De asemenea are stocare ultra-rapidă și în plus memorii de ultimă generație. Poate duce cam orice joc video și susține cu succes sesiunile de gaming 3D.

Jocurile video 3D sunt gestionate de aplicația TrueGame. Aceasta are setări personalizate pentru jocurile acceptate și puteți ajusta și salva și profunzimea pentru fiecare joc. Puteți modifica setările în timpul jocului printr-o serie de comenzi rapide – atâta timp cât puteți folosi acele taste fără a interfera cu jocul în sine. Aplicația le permite jucătorilor să se bucure peste 70 de titluri care acceptă moduri de joc 3D, inclusiv setări 3D+ și 3D Ultra. Există de asemenea și aplicații neoficiale, care permit vizionarea în 3D a unor jocuri care nu sunt suportate de TrueGames.

Modurile de joc se împart în două categorii: 3D Ultra și 3D Plus. Ultra este de calitate superioară și vă permite un control mai bun asupra scenei, precum și adâncimea. Plus mai scade calitatea, dar totul rulează mai fluent. Jocurile video cu suport stereoscop încorporat, cum ar fi Shadow of the Tomb Raider, oferă o oarecare capacitate de ajustare independentă, dar tot trebuie să le rulați prin TrueGame.

Predator Helios 3D 15 include, de asemenea, controlerul Ethernet Intel Killer E2600, Intel Killer Wi-Fi 6E AX1675i și tehnologia de răcire de ultimă generație Acer, asigurând performanțe optime în timpul sesiunilor extinse de joc. Aparatul oferă, de asemenea, o gamă completă de porturi, inclusiv un cititor de carduri micro SD, două porturi Thunderbolt 4 care acceptă funcționalitatea DisplayPort și Power Delivery și două porturi USB 3.2 Gen2.

Bateria este 4-cell și vine la pachet cu un încărcător de 330W, așa că se încarcă destul de rapid. La un astfel de hardware sigur că nu este un laptop de mare autonomie. Totuși, poate rezista 3,5 ore în modul browsing. Dar nu este el nici foarte ușor de luat la plimbare. La 3 kilograme și încă 1 kilogram încărcătorul, te cam doare spatele după ce îl ții în rucsac.

Concluzii

Acer Predator Helios 3D 15 SpatialLabs Edition este un laptop de gaming și pentru divertisment avansat. Poate rula jocurile direct 3D pe ecran, ceea ce reprezintă un avantaj. Poate fi folosit și de creatorii 3D, dar și de către cei care preferă acest mod imersiv de afișare și nu prea suportă ochelarii sau căștile speciale. Este foarte bine dotat hardware, dar rămâne un laptop destul de scump.

Galeria foto