Am testat Acer Swift 3, un model cu procesor Intel din cea de-a zecea generație, bine dotat, dar în același timp compact și ușor, numai bun de luat pe drum. Are și o autonomie de invidiat, ține și vreo 10 ore dacă aveți drumuri mai lungi.

Pro și contra

Avantaje:

  • design modern, industrial;
  • este compact și ușor;
  • are performanțe bune;
  • autonomia este maximă;

Dezavantaje:

  • nu are grafică dedicată;
  • stocarea este limitată;

Detalii tehnice Acer Swift 3 SF313-52

Ecran: 13.5 inch, 2256 x 1504 px, IPS, 3:2
Procesor: Intel Ice Lake Core i5-1035G1 CPU
GPU: Intel HD Graphics
Memorie: 8 GB RAM
Stocare: 512 GB
Dimensiuni: 322 x 218 x 22 mm
Greutate: 1.1 kg
Baterie: 48 Wh
OS: Windows 10
Tehnologii: Bluetooth v 5.0, WiFi 6, 1x USB-A 3.1, 1x USB-A 2.0, 1x USB-C cu Thunderbolt 3, HDMI, mic/headphone, lock
Preț: 3500 lei

Mai multe informații sunt pe site-ul Acer.

Review Acer Swift 3 SF313-52

Acer Swift 3 SF313-52 este fix pentru cei care caută o soluție mobilă pentru birou. Un laptop compact, ușor, dar care să fie suficient de puternic pentru aplicațiile de zi cu zi și să nu meargă lent sau să aibă probleme. La acest model mi-a plăcut în special design-ul, este din aluminiu, solid, plăcut de ținut în mână, suficient de compact și ușor.

Ecranul de 14 inch este suficient de mare pentru a vizualiza corect și fișierele Excel de la muncă, dar și site-urile de social media atunci când sunteți acasă și este decent pentru filme pe Netflix. Formatul este însă de birou, un raport 3:2, care permite multitasking. Este un IPS LCD, dar este anti-glare (nu lucește în lumină , deci este perfect pentru Zoom și colaborări online). Este suficient de silențios pentru videoconferințe și nici nu se încinge.

Tastele sunt mari și confortabile, par tot metalice și se simt foarte plăcut, nu sunt greu de apăsat și nu le încurci ușor. Din păcate nu sunt luminate și nu poți vedea mai bine dacă este întuneric. Are conectivitate relativ bună, dar desigur la birou aveți nevoie de un dock USB care să permită conectarea mai multor accesorii. Ar fi bun un SSD extern, niște căști, mouse și tastatură completă, un display de mari dimensiuni – ca pentru birou. Altfel, pentru călătorie este ok. Are WiFi 6 (ax), dacă aveți un router de ultimă generație și un furnizor serios va zbârnâi pe Internet. Plus Bluetooth 5.0 și altele asemenea.

Procesorul este Intel Core i5-1035G1 CPU din generația a zecea, Ice Lake. Are 4 nuclee care stau la 1.0 GHz și pot urca la 3.6 GHz pentru a îndeplini și cele mai intense task-uri. Dispune de 6MB memorie Smart Cache și include un GPU integrat Intel UHD Graphics, care rulează la 300 MHz, dar poate urca de asemenea la 1.0GHz la nevoie. Rezultatele din teste sunt ok, peste laptopuri scumpe cu proesoare din generațiile anterioare.

Stocarea inclusă este pe SSD de 512 GB (PCIe x2), dar din păcate nu suportă capacități mai mari, nici mai multe hard-discuri. Deci este cam complicată situația, însă puteți lua un SSD extern care are conectivitate pe USB Type-C, transferul fiind astfel mai rapid și nici nu ocupă prea mult spațiu. Problema ar fi dacă pierdeți unitatea sau o uitați la birou cu toate proiectele salvate acolo.

Pe lângă design și dotări hardware, un avantaj al acestui model este și prețul foarte bun. În general dispozitivele ultrabook sunt mai scumpe, unele mai bine decât dublu ca preț. La 3.500 de lei găsești în general produse din plastic care nu au tocmai desing premium și dotări ok.

Am făcut câteva teste hardware pe el și am urmărit autonomia și este un produs bun, vi-l recomand cu încredere.

Concluzii

Acer Swift 3 SF313-52 este un ultrabook compact și ușor, dar în același timp este metalic, solid și bine dotat. La acest nivel de preț mi se pare o achiziție foarte bună pentru călătorie. Merge și la birou, dar dacă îl conectați la tastatură, mouse, monitor. Altfel el este făcut pentru Stabucks și lucrat de pe drum din avion sau tren, de mers cu el în mână prin birouri în loc de mapă. Mi-a plăcut și este bine dotat, prețul chiar este foarte bun.

Galerie foto