Am avut ocazia să testez Acer TravelMate X5 (mai exact X514-51T), un laptop ultraportabil cu design excelent, cu opțiuni de conectivitate decente și o autonomie bună. Este un dispozitiv gândit pentru cei din business care călătoresc des și au nevoie de un notebook ușor, compact, dar în același timp suficient de puternic.

Acer TravelMate X5

Este un dispozitiv relativ nou, abia a ieșit din fabricile companiei și nu am reușit încă să îl găsesc online. Am găsit pe o pagină Acer din altă țară că ar costa aproximativ 1.300 de dolari, în versiunea de top testată de mine. Am găsit și o variantă mai accesibilă, la aproximativ 980 de dolari.

ads

Recomand dispozitivele ultraportabile pentru cei care călătoresc des, au nevoie de ceva ușor pe care să poată lucra pe drum, dar și să poată vedea mailul, citi site-urile favorite sau urmări Facebook cât stă în aeroport, salvând astfel bateria telefonului. Iar TravelMate X5 are cam tot ce-i trebuie pentru aceste scenarii de lucru.

Procesorul este un Intel Core-i7 8565U, care rula la 1.80-1.99 GHz, deci varianta de top, dar totuși trebuie să recunosc că s-a încins ușor când testele de performanță au rulat pe el. Nu este nimic neobișnuit, dar probabil dacă vă uitați la un film full sau procesați video se va încinge și în utilizarea normală. Modelul testat a venit cu 16GB de RAM, precum și stocare pe un SSD de 512GB, foarte rapid.

Nu are placă grafică, doar soluția integrată Intel UHD 620 care se descurcă ok în majoritatea ocaziilor. Altfel mi-a plăcut mult că este cu adevărat foarte ușor, are autonomie de circa 10 ore și are mufe USB și HDMI. Într-adevăr, duce lipsă de LAN, dar cu un adaptor pe USB se poate conecta și la rețea. Are și o mufă USB Type-C.

Concluzii

Acer TravelMate X5 (X514-51T) este un ultra-portabil subțire, ușor, dar și fiabil și suficient de puternic pentru majoritatea task-urilor. Este dedicat celor din zona business care călătoresc mult și au nevoie de soluții de acest gen, ușor de cărat, dar fără să fie fragile. Mi-a plăcut combinația de putere de procesare, body ușor și autonomie relativ mare. Este de recomandat.

Galerie foto