Am fost invitat să adopt un calculator, e vorba de un computer donat de Renault către Ateliere fără Frontiere, care va ajunge la copiii din zone mai sărace, care nu aveau acces la tehnologie. Este al treilea an în care Grupul Renault România, alături de Asociația Ateliere Fără Frontiere, susține dotarea IT a proiectelor educaționale din România.

În total, în proiectul de acest an vor fi donate 400 de echipamente IT, recondiţionate de organizația Ateliere fără Frontiere. Proiectul a fost lansat astăzi, la Grădiniţa nr. 34 din Bucureşti, sector 5.

Între 10 mai şi 4 iunie 2017, organizaţiile interesate se pot înscrie pentru proiectul „Dublu click pe educaţie cu Groupe Renault” pe platforma lor. Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din reprezentanţi ai Grupului, ai AFF, experți tehnici, membri ai societăţii civile și reprezentanți din presă. Juriul va analiza toate proiectele în funcție de utilitate, impactul economic și profesional, fezabilitatea și posibilitatea de continuare a proiectului, iar în data de 14 iunie 2017 vor fi premiate proiectele câștigătoare.

În cadrul celor două ediții precedente, 200 de organizații au depus cel puțin un proiect, ceea ce însumează un număr de 3.000 de echipamente IT solicitate. În urma programului au existat 44.000 de beneficiari din instituții educaționale și organizații non-profit din Argeș, Dâmboviţa, Bucureşti și Ilfov. Cumulând cele 400 de computere care vor fi donate în acest an, Grup Renault România va ajunge la un total de peste 1 200 de calculatoare donate.

I-am mai văzut printre participanți pe Victor, Chinezu, Bunescu și Cismaru.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!