Am testat Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Pro, unul dintre dispozitivele smart lansate de compania chineză. Am văzut la diverse evenimente astfel de roboți, dar nu avusesem unul acasă pînă acum. Sincer, mi se pare că merită luat un astfel de dispozitiv, dar caut o variantă cu autonomie mai mare.

test Mi Robot Vacuum-Mop Pro (18)

Pro și contra Mi Robot Vacuum-Mop Pro

Avantaje:

  • face singur curat poate chiar în toată casa;
  • evită obstacolele și își creează o hartă a casei;
  • aspiră destul de bine și te scapă chiar de părul de câine;
  • nu prea are nevoie de intervenția ta;

Dezavantaje:

  • autonomia mi s-a părut limitată;
  • se încarcă greu și uneori nu nimerește încărcătorul;

Detalii tehnice Mi Robot Vacuum-Mop Pro

Putere: 33W
Rezervor praf: 550 ml
Rezervor apă: 200 ml
Zgomot
: 77dB
Procesor: quad-core Cortex-A7, GPU Mali-400
Dimensiuni
: 35x35x9,45 cm
Greutate: 3.6 kg
Baterie: 3200 mAh
Culoare: alb
Aplicație: Mi Home, compatibil Google Assistant sau Amazon Alexa
Preț
: 1.499,99 lei la ora când scriu articolul;

Review Mi Robot Vacuum-Mop Pro

Am fost mereu curios să testez un astfel de produs, mi se pare că este iar un exemplu de dispozitiv tehnologic care îți simplifică mult viața. Doar îl lași în pace și ai mereu podeaua curată. Doar dacă vrei și spălare, are funcția de mop și trebuie pus un vas cu apă. Aplicația pentru control se cheamă Mi Home. De-acolo poți controla toate device-urile Xiaomi de prin casă. Mai folosesc Mi Health și Mi Remote, deci nu e nicio noutate aici. Sunt ușor de înțeles și utilizat. Interesant a fost că nu cere obligatoriu un cont și nu cred că memorizează toate datele, deci ești mai safe din punct de vedere al datelor personale. Dar pe de altă parte este mai interesant să ai cont și să vezi tot istoricul.

După ce conectezi robotul la telefon, poți să-i dai diverse comenzi. Să aspire sau să dea cu mop-ul sau să se ducă înapoi la stația de încărcare. La prima utilizare își creează o hartă a casei pe care o memorează. Recunoaște singur obstacolele și le ocolește, la scaunul meu chiar a intrat și pe sub el. Mai dă și erori, uneori se speria de obstacol și întorcea 180 de grade din senin. Altă dată prefera parchetul, deși voiam să facă covorul. Dacă îl pui pe covor, fuge automat înapoi pe parchet. De parcă a uitat să facă ceva acolo. În fine. Ne-am și distrat.

M-a surprins cât de bine trage pentru un dispozitiv atât de mic. Chiar se umple vasul de stocare destul de rapid. Mopul este foarte ok, nu știe el să frece anumite zone, dar spală bine. Din păcate nu e voie să folosești altceva decât apă, ar fi fost interesant cu detergent sau ceva parfumat. Probabil poți să dai tu un mop manual înainte, iar apoi el să treacă doar cu apa. Uneori se mai scurge apă din vas și poate lăsa zone mai umede, pe care puteți aluneca dacă nu sunteți atenți. La noi pe gresie este destul de alunecos.

Cea mai mare problemă este că uneori se duce la dock, dar nu stă fix pe conector și nu se încarcă. Mai bine verifici manual dacă s-a conectat, el anunță prin voce că se încarcă. Autonomia mie mi s-a părut limitată, cred că din cauză că este produs de test. Ei promit că ține peste o oră, dar în 25 de minute spunea că este epuizat și are nevoie de încărcare. Iar dispozitivul nu are fast charge, dura foarte mult să se încarce 100%. Mie mi se pare că în aproximativ 45 de minute abia a atins 50% din capacitate.

Concluzii

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Pro este asistentul perfect pentru casele moderne, ia praful și mizeriile de pe jos, spală podelele, totul fără să intervii tu deloc. Îți faci treaba și el își face treaba lui. Mi se pare că trage suficient de bine, nu a ratat zone cu mizerie, a spălat destul de bine. Mai sunt mici probleme, de conectivitate cu aplicația, cu unele obstacole. Dar și faptul că uneori curge mai multă apă. Autonomia e limitată și încărcarea se face destul de greu. Per-total este un produs decent, dar dacă vreți mai multă performanță puteți căuta un dispozitiv mai scump.

Galerie foto