Am văzut înainte de lansarea oficială Panasonic Lumix G80,  Lumix DMC-LX15 și un alt model pregătit pentru lansarea la Photokina 2016, Lumix FZ2000. Panasonic a mai lansat la Photokina și Lumix GH5.

0008

Într-adevăr, de la an la an industria camerelor foto are tot mai puține noutăți de adus, la fel ca în industria smartphone. La camere foto nu prea contează nici design-ul, fiind relativ similar, ci contează rezultatele versus banii plătiți. Cum camerele din smartphone și camerele compacte devin tot mai deștepte, vânzările stagnează și pe anumite segmente scad. La polul opus, specialiștii în fotografie sunt obișnuiți cu camerele lor și schimbă greu aparatele. Trendul negativ dudce rețurile aparatelor în sus, iar asta nu ajută deloc la vânzări.

ads

Panasonic reușește să aducă iar camere foto bune, cu tehnologie mai bună decât ediția anterioară. Am făcut poze în interior, cu lumină foarte slabă. Cu aparatul meu (mirrorless din 2015) au ieșit galbene și întunecate. Cu Lumix G80 au ieșit aproape corect, cu zgomotul de imagine mult redus. Aici se vede diferența de 1 an între senzor, autofocus, dar și sotware. Sigur că aș trece la noul model dacă aș câștiga bani din fotografie. Dar în cazul meu, camera din 2015 este suficientă. Asta nu înseamnă că informația în sine nu poate fi interesantă pentru public.

Lumix GH5. Este prima cameră foto compactă care filmează 4K 60p/50p și are funcția de fotgotrafiere 6K PHOTO. Permite extragerea de imagini statice, de aproximativ 18 megapixeli, dintr-o imagine video cu definiție extrem de înaltă și cu o rezoluție de aproximativ 9 ori mai ridicată decât Full HD. În plus, poate fi extrasă dintr-o înregistrare video la 60 fps o fotografie 4K la rezoluție de aproximativ 8 megapixeli.

Lumix FZ2000. Una din camerele bridge, cu zoom mare (20x) dar și tehnologie foto foarte bună. Senzorul MOS are 1,0 inch, permite înregistrare video 4K nelimitată în MOV/MP4. Camera Lumix FZ2000 este prevăzută cu noul sistem cu obiectiv Leica DC Vario-Elmarit care are un zoom optic 20x (24-480 mm, echivalent cameră 35 mm) și F2,8-4,5.

Lumix DMC-G80. Este clar continuatorul seriei G de la Lumix, unele dintre cele mai bune camere mirrorless de pe piață. În zona mirrorless, Panasonic, Olympus și Sony au reușit ceea ce experții în fotografia DSLR, Canon și Nikon, nu au reușit. Aparate compacte care oferă o calitate apropiată de DSLR. Camera am testat-o doar 60 de secunde, în condiții de lumină slabă. Vedeți poze mai jos.

Lumix LX15. O cameră foto 4K de buzunar, cu un obiectiv luminos. Obiectivul F1.4 senzorul MOS de 1 inch permit realizarea de imagini bune, cu un aparat foarte compact.

Poze făcute pe lumină slabă

Galerie foto