Plimbându-mă ieri prin IFA în căutare de lucruri noi, am găsit și standul Philips. Ca de obicei, focus pe produsele lifestyle, sănătate, bucătărie, dar aveau într-un colț și monitoarele noi. Sunt modele de 49 de inch, de 43 de inch, deja comparabile cu televizoarele. Plus că revine tehnologia AmbiGlow, cea care aduce pe monitoare efectele luminoase comparabile cu Ambilight pe televizoare. Am văzut și modelul cu rezoluție 8K, probabil în următorii ani vom vorbi mai des despre asta.

Sunt produse de MMD, partener licențiat al Philips pentru producția de monitoare. Mai sus în poză vedeți modelul Philips 492P8, care are un display UltraWide cu design curbat, creat pentru utilizatori care realizează mai multe acțiuni simultane. Este un produs business, adresat companiilor, în special pentru cele financiare sau cele care au raportări grafice de tipul celor din imagine. Datorită diagonalei de 49 de inch, acesta poate înlocui în totalitate nevoia a două monitoare de 27 de inch. De asemenea, monitorul dispune de portul USB-C, permițând conectarea la toate dispozitivele periferice și folosirea lui ca docking station, redând materiale video și audio printr-un singur cablu, timp în care laptop-ul se poate încărca.

ads

În poza de mai sus, modelul Philips 436M6VBPAB, parte a gamei Philips Momentum, are un display cu rezoluție 4K HDR și tehnologie Ambiglow, dedicat divertismentului și ideal pentru multitasking. Permite conectarea la USB-C și încărcarea simultană a PC-ului. În calitate de docking station, acest monitor poate fi conectat cu ușurință la orice tip de device – de la cele mai noi console de jocuri 4K până la unități performante folosite de designeri. Prețul pentru modelul de 43 de inch cu rezoluție 4K va fi 999 euro.

Monitorul Philips 328P8K are un design cu marginile subțiri, dispune de rezoluție 8K și un ecran cu diagonala de 32 de inchi. Monitorul este destinat persoanelor care petrec multe ore la birou. Astfel, cu ajutorul funcției Smart Ergo Base, monitorul poate fi ajustat pentru orice poziție iar funcționalitatea portului USB facilitează administarea tuturor perifericelor.

Pe măsură ce 4K este îmbrățisat din ce în ce mai mult de mainstream, monitoarele Philips cu o rezoluție mai mare sunt acum la orizont:  trec la 8K. Viitoarea rezoluție UHD de 8K are de două ori rezoluția verticală și orizontală a unui UHD de 4K, deci de patru ori mai mulți pixeli în total. Evident, nu avem conținut, dar presupul că pe viitor producătorii de camere foto / video vor trece trepat la 8K, iar televizoare și monitoare 8K există deja, cel puțin ca demonstrație tehnologică.

Am văzut și modelele normale, pentru birou, seria E-Line, care au dimensiuni de la 27 de inch și prețuri bune. Dar includ tehnologiile de imagine de top, conectivitate foarte bună și tot ce ai nevoie pentru a lucra în mod normal. Modelul compact are preț de 229 de euro, cel de 32 de inch costă 299 euro, iar modelul de top ar putea costa 399 euro.

Abia aștept să aflăm când vor ajunge în magazinele din România, dar vă țin la curent și vă spun cum aflu aceste detalii.