Am văzut noile căști AR și VR de la Lenovo și noile dispozitive din seria Yoga lansate la Mobile World Congress 2018. Am testat casca AR autonomă Mirage Solo și am văzut și casca Star Wars cu controller gen sabie laser, Mirage. Am descoperit noile laptopuri Yoga abia lansate. O să vorbesc într-un alt articol despre tehnologiile IoT și 5G.

Lenovo a prezentat la Mobile World Congress 2018 modul în care poate folosi inteligența artificială și realitatea augmentată pentru a face dispozitivele sale mai diferite și mai captivante. Prezentate la începutului anului la CES 2018, setul VR autonom Lenovo Mirage Solo și camera VR180 Lenovo Mirage Camera permit crearea și consumul propriului conținut VR cu ajutorul platformei Google Daydream. Setul ăsta format din ochelari și un mic controller permite să vă bucurați de exeperiențele VR fără alte fire sau dispozitive, fără telefon, fără PC. Are procesor, are WiFi, are acces direct la magazin de aplicații. Nu există doar jocuri, ci și aplicații CNN sau Netflix. Mai mult, pentru jocuri are senzori de mișcare și redă mișcările corpului tău.

Versiunea personalizată, Star Wars: Jedi Challenges, este un set compus din casca AR Lenovo Mirage și controllerul Lightsaber, oferă cea mai completă experiență de jedi pe care am văzut-o pînă acum. Și am testat cam toate versiunile lansate.

Noile laptopuri Lenovo

Divizia de PC-uri Lenovo a realizat o serie de noi produse cu funcțiile și caracteristicile binecunoscute, dar cu sprijinul inteligenței artificiale. Anul acesta la Mobile World Congress, Lenovo a lansat noul Yoga 730 (în variantele de 13 și 15 inch) și noul Yoga 530 de 14 inch, cele mai noi dispozitive care completează gama laptopurilor 2-în-1 concepută pentru generația mobilă. Noile dispozitive 2-în-1 cu Windows 10 oferă design modern, combină performanță ridicată alaptopului și portabilitatea sporită a tabletei, caracateristicile care au consacrat Lenovo Yoga drept brand puternic, premium. Noul Yoga 730 vine atât cu Cortana, cât și cu Alexa, acesta oferă mai multe opțiuni și recunoaște comenzile vocale din colțul opus al încăperii.

Yoga 730 vine cu procesoarele Intel din a opta generație, Core i7 cu 16GB de RAM, versiuni de 512GB sau 1TB, modelul de 13 inch are grafică integrată, dar pe cel de 15 inch există opțiuni pînă la Nvidia GTX 1050. Ecranele pot fi Full HD sau 4K, tehnologie de sunet JBL și opțional stylusul Active Pen 2. Modelul compact are 1.13 kg, iar cel mare 1.8 kilograme. Prețurile anunțate sunt de 880/900 de dolari pentru variantele mai accesibile.

Compania a prezetnat și un trio de dispozitive Chromebook rezistente la șocuri Lenovo 500e, 300e 2-în-1 și 100e, special conceput pentru activități educaționale, este acum disponibil pe piață. În plus față de design-ul special menit să protejeze dispozitivul împotriva lichidelor și șocurilor, Chromebook 300e integrează tehnologia Lenovo Enhanced Touch care permite utilizarea obiectelor zilnice pentru a interacționa cu ecranul, în timp ce Chromebook 500e oferă un stilou EMR bazat pe algoritmii inovatori Google pentru o utilizare aproape fără întârzieri atunci când scrieți sau desenați.