V-am povestit acum câteva săptămâni despre faptul că Telekom Romania oferă servicii de securitate IT și că face focus spre zona asta în special pentru companii. Astăzi am aflat mai multe detalii privind soluțiile și serviciile oferite de Telekom antreprenorilor din România.


 

Cred că una dintre cele mai stresante probleme, atât pentru companiile mici și medii, cât și pentru corporații, o reprezintă incidentele de securitate și faptul că acestea s-au înmulțit exponențial în ultimii ani.

Acum, mai mult decât oricând, companiile au nevoie să prevină atacurile cibernetice, care le pot compromite datele, pot genera costuri suplimentare pe termen lung și pot afecta încrederea pe care clienții le-au acordat-o, având un impact negativ asupra vânzărilor și a reputației firmei. NetSecurity, cea mai recentă soluţie, adaugată de Telekom Romania în portofoliul său protejează conexiunea la serviciul de date fix și /sau mobil, oferit de Telekom.

Vă prezint mai jos, pe rând, o parte dintre soluţiile oferite de Telekom și amenințările pe care le pot elimina:

  • Telekom România colaborează cu Cisco pentru furnizarea de soluții de securitate care oferă protecție pentru datele companiilor și suport tehnic 24/24. Cisco Umbrella blochează solicitările de accesare a domeniilor suspecte și protejează împotrivă atacurilor ransomware și a publicității negative, în timp ce Cisco AMP blochează orice fișier descărcat sau atașat în mail, atunci când acesta se dovedește a fi periculos.
  • Produsele Business Kaspersky Lab, disponibile prin intermediul Telekom România au fost create pentru a proteja chiar și cele mai complexe și dinamice sisteme de rețea și oferă protecție completă împotrivă tuturor tipurilor de amenințări online, protejând structurile rețelei indiferent de dimensiunea acesteia.
  • O altă soluție care asigură protecția individuală anti-malware a oricărui dispozitiv: smartphone, tabletă sau PC, contra virușilor, amenințărilor online, furturilor de identitate sau escrocheriilor financiare, la care au acces clienții business ai Telekom România, este Norton Security Online.
  • Începând de anul trecut, Telekom România oferă o soluție de backup în cloud pentru clienții companii care folosesc aplicații și servere ce procesează sau generează volume mari de date, pe care doresc să le protejeze împotrivă pierderii sau deteriorării. Soluția Telekom Cloud Backup este bazată pe tehnologia Veeam Cloud Connect, este simplă și ușor de folosit, nu necesită investiții în infrastructura IT suplimentară și este disponibilă pe bază de abonament lunar.
  • Managed Security Services integrează serviciile Centrului de Operațiuni de Securitate (SOC) ale Telekom România care au rolul de a oferi companiilor o capacitate de detectare și reacție extrem de mătura, menită să atenueze amenințările care pun în pericol activele lor comerciale critice.

#BUSINESSLIBER, fară grija siguranței datelor, cu NetSecurity

Portofoliul de soluții de securitate al Telekom Romania se extinde în mod constant, pe măsură ce apar noi riscuri de securitate și pentru a raspunde provocărilor specifice pieței IT&C. În octombrie, Telekom a lansat soluţia NetSecurity, cu o serie de beneficii care îi ajută pe antreprenori să nu se mai teamă ca datele companiilor pot fi compromise.

Soluția NetSecurity mobil are la bază tehnologie Fortinet și oferă protecție pentru dispozitivele mobile conectate la serviciul de date mobile oferit de Telekom, în timp ce NetSecurity fix are la bază tehnologie Cisco și este o soluție ce protejează dispozitivele fixe conectate la serviciul de date fixe de la Telekom.

NetSecurity mobil oferă protecție împotrivă virușilor și a fișierelor periculoase în timpul navigării pe internet, pentru orice dispozitiv mobil conectat la rețeaua de date mobile de la Telekom și asigură protecție împotrivă site-urilor false care copiază site-uri legitime cu scopul de a obține ilicit date cu caracter personal sau informații confidențiale (date bancare, parole, furt de identitate).

NetSecurity fix oferă protecție împotrivă amenințărilor online pentru orice dispozitiv conectat la rețeaua de date fixe de la Telekom și elimină riscurile de pierdere a unor informații confidențiale, protejând împotrivă tentativelor de înșelăciune electronică prin blocarea mesajelor sau site-urilor aparent legitime, dar în fapt frauduloase. În plus, soluția poate fi activată automat și nu necesită achiziționarea unui software sau a altor echipamente suplimentarea pentru a funcționa. Astfel, toate dispozitivele din organizație conectate la rețeaua de date fixe Telekom vor fi protejate.

NetSecurity este disponibil pentru clienții business Telekom România, începând cu luna octombrie. Mai multe informații despre beneficii și funcționalități sunt disponibile pe site-ul oficial .