Într-o lume digitală în care crimele cibernetice pot ajunge la scară globală, autoritățile de reglementare și liderii industriei s-au reunit la Cyberport din Hong Kong pentru a evalua starea în 2025 a criminalității legate de criptomonede și lupta continuă pentru a o contracara.
În lumea criptomonedelor există de asemenea bunuri contrafăcute, ca și în realitate. În timp tokenii sunt monede virtuale autentice, tokenii falși sunt creați cu scopul de a înșela investitorii și a-i face să plătească bani concreți pentru monede care nu valorează nimic. Tokenii falși doar imită monedele legitime și cunoscătorii le pot identifica rapid. Însă […]
Trei zone unde trebuie să fiți atenți la recomandările de securitate IT: mesaje SMS, aplicațiile din surse neautorizate și discuțiile pe forumuri de pasionați. Sunt trei zone diferite, dar fraudele sunt similare, iar pierderile financiare suferite pot să fie mari.
Una dintre cele mai cunoscute țepe din lumea criptomonedelor sunt mesajele sau reclamele care promit că primești criptomonede gratis. Trebuie doar să le oferi hackerilor datele de cont și parola și să confirmi codul de securitate pentru a rămâne fără investiții, spun specialiștii Binance.
Începând din decembrie 2024, Microsoft a observat existența unei campanii de phishing prin atacatorii pretind că trimit mesaje din partea Booking.com către agenți de turism și instituții care ar colabora cu platforma. Campania utilizează tehnica de inginerie socială denumită ClickFix și instalează malware pe sistemul utilizatorului, în scopul comiterii de fraude financiare. Campania este încă […]
Câțiva pași utili: cum să protejezi datele personale de pe telefon pentru cazul în care este pierdut sau furat. Nu pot să zic că este un tutorial, ci un ghid pas cu pas pentru mai multă siguranță.
Flexxon, specialist în soluții de securitate cibernetică hardware și stocare NAND industrială a anunțat azi noul său parteneriat strategic cu SC Zone Consulting, cu sediul în România. Acest parteneriat reprezintă un pas important pentru Flexxon privind extinderea în Europa de Est.
Popularitatea Strava a constituit mereu cauza unor scandaluri mari. Dar acum aplicația de fitness și sport a devenit o problemă de siguranță națională. Fiind preferată de gărzile de corp, aplicația relevă locația celor mai importanți oameni de pe planetă. Joe Biden, Kamala Harris, Emmanuel Macron sau Vladimir Putin au fost localizați folosind poziția agenților de […]
Gigantul IT Microsoft și partenerul său de securitate CrowdStrike cauzează problema informatică globală care blochează aeroporturi, bănci, magazine și televiziuni. Este unul dintre efectele utilizării de platforme comune care nu sunt gestionate cu cap. Este genul de actualizare tipică care pune în cap sistemele informatice, nefiind testată corespunzător și sub presiunea de a o termina […]
Am citat la știri un raport privind aplicațiile de tastatură dezvoltate în China, despre care se spunea că sunt vulnerabile. Știrea omite să spună că, conform analizei independente, tastatura Huawei este cea mai sigură. Și nici nu menționează că analiza cuprinde și tastatura Samsung.
UPDATE: articolul a fost desființat ca fiind fake, dar scenariul prezentat este unul plauzibil. Mai jos, textul original. Pirații internetului au folosit 3 milioane de periuțe de dinți smart pentru a crea o rețea botnet cu ajutorul căreia au atacat site-ul unei companii. Periuțele conectate la Internet au fost infectate ușor de hackeri cu un […]
Orange Business lansează Web Application Firewall (WAF), un serviciu de securitate cibernetică pentru protecția aplicațiilor expuse la internet. Oferă companiilor o modalitate eficientă și accesibilă de a-și proteja aplicațiile web împotriva amenințărilor cibernetice în continuă evoluție.
Ironia sorții, scrie The Register: tocmai furnizorul de garduri de securitate a fost veriga slabă care a permis hackerilor să acceseze date sensibile ale armatei britanice.
Android 14, care este încă în faza de testare, urmează să fie lansat oficial de Google în curând. Deocamdată știm doar că va aduce funcții noi de securitate pentru conectivitatea celulară, conform blogului Google.
E bine să interzicem TikTok, spre exemplu, dacă mă întrebați pe mine, a declarat pentru Hotnews șeful CyberInt din SRI, general Anton Rog. Datele ajung pe servere din China, iar aplicația poate să activeze microfonul și camera, a precizat el.
Deblocarea facială este foarte ușor de păcălit cu poze 2D pe unele telefoane Android, scrie The Register. Ei citează un studiu realizat de un grup pasionat de tehnologie care a testat 48 de modele diferite. Ei au descoperit că 19 dintre modelele testate au fost ușor de deblocat.