Am avut timp de o săptămână micuțul Apple TV – o cutiuță care permite redarea conținutului video din iTunes pe televizor, dar și a aplicațiilor și jocurilor de pe iPhone și probabil de pe iPad. Din ce am citit nu merge de pe MacBook, dar poate cine știe, vedem funcția extinsă pe viitor. Oricum, chiar dacă n-am folosit iTunes, Apple TV mi-a plăcut și cred că are rostul său. Și nici nu e scump.

Apple TV - jocuri de pe iPhone
Apple TV - jocuri de pe iPhone

Apple TV

Cutiuța este extrem de mică, conectarea se face prin HDMI la televizor și prin WiFi la Internet. Totul a mers foarte ok, iar imaginea de pe telefon este imediat reprodusă – wireless, prin tehnologia AirPlay – pe televizor. Doar că trebuie ca televizorul sau monitorul să aibă intrare HDMI.

Eu personal am folosit tehnologia mai mult la jocuri, dar efectiv puteai să lucrezi pe telefon beneficiind de ecranul mai mare. O tastatură Bluetooth transforma iPhone în computer fără să exagerez. Am vizitat site-urile favorite pe televizor, mi-am citit mailurile – am văzut știrile, am citit publicațiile din aplicațiile de pe telefon și am urmărit filme prin SeeNow.ro.

Probabil că Apple va lansa acum la WWDC 2012 un televizor smart, cu care să concureze Google TV, să combată avansul rivalului Samsung și să demonstreze că vrea să ocupe toate cele trei ecrane – mobil, computer, TV. Tabletele sunt dominate deja de iPad de la distanță.

Apple TV - telecomanda, iPhone
Apple TV - telecomanda, iPhone

Apple TV a fost o idee bună pentru piața americană. Ai nevoie de cel puțin un alt gadget Apple ca să fie cu adevărat utilă, altfel, vei folosi totdeauna un PC să accesezi aceste servicii online, iar iPhone sau iPad se pot conecta la TV prin cablu. Sigur, nu ai aceeași mobilitate să joci un joc precum Asphalt 6. Dar merge și cu cablu.

Concluzii

Apple TV este un gadget de nișă, pentru cei care cumpără din iTunes, pentru cei care au iPhone și iPad și televizor cu ecran plat acasă. Este util pentru aceștia, oferă multă libertate de mișcare, imaginea este de bună calitate, sunetul foarte bun.

Prețul este de numai 559 lei, deci este extem de accesibil pentru orice utilizator de produse Apple.

Galerie foto

[nggallery id=385]