Lansarea Apple Watch este live, a început conferința, Tim Cook este pe scenă acum. Enumăr noutățile: Apple TV, nou Macbook de 12 inch, detalii suplimentare despre Watch. Evenimentul oficial începe cu Apple TV și anunțarea unui parteneriat Apple/HBO în care Tim Cook nu a uitat să menționeze Game of Thrones. HBO Go se va lansa pe device-urile Apple.

Timm Cook Apple event 2015

Sursa foto: Apple

Apple TV are de astăzi un preț oficial de 69 de dolari, vor să relanseze acest segment.

ads

Discuția se mută acum spre iPhone. 700 de milioane de terminale iPhone au fost vândute pînă acum, iar creșterea este dublă acum față de media industria. Satisfacția utilizatorilor este la 99% pentru iPhone 6 și 6 Plus. Iar noutatea în US este Apple Pay. Zilele în care te chinuiai să introduci bancnota în tonomat sunt acum istorie.

“iPhone este cel mai bun iPod pe care l-am creat”, zice Tim Cook. Aplicația CarPlay realizată de Apple va putea fi folosită cu toate modelele noi auto lansate în 2015, promite el. De asemenea HomeKit, soluția pentru case inteligente, va fi adoptată de marii constructori.

Apple Health
Aplicații realizate pentru Apple Health, sunt sute

Soluția Apple Health este utilizată tot mai intens, iar cercetarea medicală a adoptat de asemenea soluții high-tech. Sute de milioane de utilizatori Apple ar vrea să participe la cercetarea medicală, dacă ar avea cum. Așa că Apple lansează Research Kit, care se conectează la Health și permite realizarea de aplicații care să interpreteze datele furnizate de aplicație. Sunt cinci aplicații acum, pentru parkinson, diabet, boli cardio-vasculare,  astm și cancerul de sân. Utilizatorul decide cine are acces la date, iar Apple nu interacționează deloc cu datele personale. Research Kit va fi open source, deci se poate lucra cu el indiferent de platforma software. Va fi public luna viitoare.

new macbook
Tim Cook trece la Mac, prezentând linia 2015 ca fiind cea mai bună serie de computere din istoria Apple. Vânzările Mac sunt de asemenea peste media industrie, iar pe laptopuri cifrele sunt și mai mari. Creștere 20% în 2014, când industria a scăzut. Pentru că iPhone și iPad au avut atâta succes, Apple a cerut inginerilor de la divizia Mac “să reinventeze” computerul. Reclama video pare că arată un ultrabook, mai subțire și mai bine realizat decât produsele actuale.

Are 900 de grame și este are tastatură extinsă pînă la marginile capacului. O tastatură complet nouă. Design unibody, finisaje premium, au trebuit să regândească tot interiorul pentru a fi atât de subțire. Primul Macbook fără aerisire pentru procesor. Intel Core M, pînă la 2,9 GHz. Majoritatea spațiului este acoperită cu baterii, iar acum au schimbat și formatul bateriilor, realizate acum în adevărate “foi”. Care pot fi amplasate mai bine în interior. Autonomie de 9/10 ore, depinde de utilizare. Folosește USB-C, cel cu conectoril care poate fi pus în orice poziție, spre deosebire de vechiul USB. Ecran retina de 12 inch, touchpad optimizat. Aceleași culori ca la iPhone/iPad (!). Versiunea de bază 1299 dolari (1,1Ghz, 8Gb RAM, 256 GB SSD). Din 10 aprilie în anumite țări.

Macbook Air este actualizat și el, doar la nivel de componente, ca și Macbook Pro.

Apple Watch

Appe Watch

Ceasul Apple este “cel mai personal gadget creat” pînă acum, personaliat pentru diferite gusturi. Dar realizat după principiile Apple, design excelent, materiale premium, mergând pînă la aur de 18 karate. Fiecare ceas are opțiuni diferite de dotări, dar și diferite teme care pot fi schimbate, în funcție de preferințe. Fiecare temă poate fi personalizată de utilizator cum vrea el. Poate oferi mici notificări peste ecranul ceasului, calendar, starea vremii, muzică, sport/fitness și altele asemenea.

Poți prelua apeluri și poți vorbi la ceas, o funcție introdusă de Samsung care a fost luată în râs de mulți fani Apple. Poți trimite mesaje de pe un ceas pe alt ceas, inclusiv animații. Christy Turlington Burns este imaginea Watch și va folosi ceasul Apple în perioada următoare.

Apple Watch nu este doar pentru sport/fitness. Poți folosi pe telefon Apple Pay pentru plăți, poți folosit și alte aplicații, te poți uita la știri, social media, orice subiect urmărești. Dezvoltatorii parteneri Apple au creat pînă acum aplicații special realizate pentru Watch după lansarea SDK în noiembrie 2014.

Poți folosi Siri pe Apple Watch, știe să răspundă. De asemenea setează calendare, găsește restaurante și așa mai departe, exact ca pe telefon, dar fără să îl scoți din buzunar.

Ceasul Apple comunică cu iPhone și prin rețeaua WiFi de acasă, nu doar prin Bluetooth. Poți comanda o mașină prin Uber, arată boarding pass-ul la aeroport, inclusiv codul de bare care trebuie scanat. Există deja Shazam pentru Apple Watch.

În iOS 8 va apărea aplicația dedicată Watch, care va permite controlul ceasului Apple de pe telefon. Bateria Apple Watch va ține 18 ore, conform oficialilor companiei. Există un sistem de încărcare special, cu magnet.

Incarcare printr-o mufa/suport magnetic
Incarcare printr-o mufa/suport magnetic

Sunt trei niveluri de ceas – Sport (Apple Watch Sport) din aluminiu, care are benzi speciale colorate. Este un aliaj special, de la 49 dolari versiunea mai mică, 399 dolari cea mai mare, înțeleg că sunt două dimensiuni de design (38 mm și 42 mm). Urmează oțel inoxidabil (Apple Wacth),  versiunea de nivel mediu a ceasului, cu prețuri de la 549 dolari la 1049 dolari. Iar cel de 42 inch costă între 599 dolari – 1099 dolari. Benzile sunt și ele diferite pentru acest ceas.

Versiunea de top este Apple Watch Edition, din aur de 18 karate. Este o versiune limitată, disponibilă doar în anumite locații, magazine de lux.

Precomenzi din 10 aprilie, vor fi în magazinele oficiale Apple pentru preview.