Am testat Apple Watch Ultra și sunt impresionat de el. Este un dispozitiv premium, care arată bine și este rezistent. Oferă toate funcțiile inteligente pentru care Apple Watch este în general foarte lăudat. Dar în plus are și autonomie decentă. Cred că marea problemă pentru Apple a fost autonomia ceasului. Deși fanii s-au obișnuit și așa, cred că Ultra va fi interesant pentru mai multă lume.

Pro și contra Apple Watch Ultra

Avantaje:

  • rezistență maximă, 100 de metri sub apă;
  • autonomie mai mare;
  • design plăcut;
  • buton care se poate personaliza;

Dezavantaje:

  • prețul rămâne mare;
  • cureaua deschisă la culoare se pătează;
  • cureaua pare greu de fixat pe mână;

Detalii tehnice Apple Watch Ultra

Ecran: 1.92 inch, LTPO OLED, 502 x 410 pixel, 2000 nits, Sapphire Crystal glass
Procesor: Apple S8
GPU: PowerVR
Memorie: 1GB RAM
Stocare: 32GB
Dimensiuni: 49 x 44 x 14.4 mm
Greutate: 61.3 g
Baterie: 542 mAh
OS: watchOS 9.0
Tehnologii: Bluetooth 5.3, MIL-STD 810H, IP6X
Preț: 4.999,99 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 5]

Mai multe informații găsiți pe site-ul iStyle România.

Impresii după testare

Am testat de-a lungul anilor mai multe versiuni de Apple Watch. Ceasul a fost mereu interesant și plin de funcții unice. Însă este la fel de adevărat că au avut mereu problema autonomiei. Pe scurt, ceasul Apple Watch normal abia trece ziua. Ori renunți la monitorizarea somnului să îl încarci noaptea, ori renunți la ceas în timpul zilei pentru a se încărca. Din fericire, modelele mai noi se încarcă mai rapid.

Apple Watch Ultra rezolvă aceste probleme. La mine a ținut și 4 zile, dar în general pentru cei care fac antrenamente de sport intense ține cam 3 zile. Nu e foarte mult comparat cu un ceas Garmin de exemplu, dar este mult față de alte ceasuri Apple. Probabil când vor ajunge cu autonomia la 5 zile va fi un device perfect. Îl încarci pe week-end și apoi nu ai treabă.

Eu mă așteptam ca ecranul Ultra să fie mai mare decât cel de la Apple Watch Seria 8. Însă doar corpul ceasului este mai masiv și bateria este mai mare. Ecranul are 1.92 inch față de doar 1.9 pentru ceasul normal. În schimb, luminozitatea în soare poate fi crescută la 2.000 de nits. În timp ce Apple Watch 8 poate oferi doar 1.000 de nits.

Dotările hardware sunt relativ similare. Ceasurile au același procesor, aceeași stocare internă. Informațiile despre RAM sunt neconcludente. Unele modele Apple Watch au 1GB RAM, însă noul Apple TV are 3GB RAM. Probabil 1GB este suficient pentru ceas, dar e posibil să aibă 2 sau 3 GB fiind un model premium.

Bateria este de 542 mAh, față de numai 380 mAh pentru ceasul normal. De-aici și autonomia suplimentară. Putem presupune că Apple Watch 8 ține maxim 2 zile. Da, este adevărat, versiunea Ultra este gândită pentru pasionați de sport, pentru cei care ies des în natură și nu ai neapărată nevoie de toate funcțiile lui. Și rămâne un produs super-premium, super-scump. Dar pe de altă parte, te bucuri de un produs premium care va rezista mai mult. Este făcut să reziste și este bun și pentru înot sau sporturi acvatice și pentru mers pe munte, dar și în multe alte situații.

Este un pic mai mare decât ceasul normal, dar nu este atât de masiv precum competitorii. Cel puțin Garmin sau Samsung au ceasuri mai masive. Și în general bărbații preferă ceasuri mai mari. Dar la ecran nu este mare, este fix cât Apple Watch 8. Deci nu cred că vor fi multe fete care să-l considere prea mare. Depinde de gusturile fiecăruia.

Singurul punct negativ, evidențiat de mulți comentatori, este cureaua. Cel puțin cea deschisă la culoare se pătează. Mai verși o cafea, mai faci duș și se udă parțial. rămân urme vizibile pe ea. Dar cea mai mare problemă este că nu se închide fix. Are un sistem de prindere cu distanțe mare între găuri și uneori se fixează prea strâns, iar dacă muți o gaură este prea larg. De asemenea, mâna mea nu a intrat ușor prin cureaua deschisă la maxim. Am reușit, dar la celelalte ceasuri a fost mult mai ușor.

Apple Watch Ultra este realizat cu rețea celulară. Adică poți pune numărul de telefon direct pe ceas, prin eSIM. Este util pentru cei care aleargă de exemplu, nu mai cari telefonul deloc, iei doar ceasul cu număr de telefon la tine. Cred că în România doar Orange și Vodafone oferă așa ceva.

Concluzii Apple Watch Ultra

Versiunea Ultra a ceasului Apple este cea mai bună de până acum. Este adevărat că majoritatea utilizatorilor sunt ok și cu un Apple Watch 8 sau chiar din generația anterioară. Însă cei care vor și un ceas rezistent, dar și autonomie mai mare, au acum o nouă opțiune. Și cred că, în ciuda prețului, va fi un model foarte apreciat și foarte des cumpărat.

Galerie foto