Am testat Garmin Tactix 7 Pro Solar, unul dintre flagship-urile pentru pasionați de aventură. E impresionant, mai ales după ce am interacționat cu mult mai finuțul Venu Sq 2. Am primit ceasul de la Garmin România.

Garmin Tactix7 Pro Solar

Pro și contra Garmin Tactix 7 Pro Solar

Avantaje:

  • oferă cam toate funcțiile pe care ți le-ai putea imagina;
  • rezistență de nivel militar;
  • încărcare solară care prelungește autonomia;
  • senzori de mare precizie pentru navigație;

Dezavantaje:

  • prețul rămâne ridicat;

Detalii tehnice Garmin Tactix 7 Pro Solar

Ecran: LCD, 1,4″, 280 x 280 pixeli, touchscreen, Power Sapphire
Adâncimea maximă: 100 de metri (10 ATM)
Material cadru: titaniu
Stocare: 32 GB
Dimensiuni: 51 x 51 x 14,9 mm
Greutate: 89 g
Baterie: depinde de utilizare, 4-37 de zile
Tehnologii: Bluetooth, ANT+, Wi-Fi, NFC
Preț: 6.436 lei (există două alte variante, detalii mai jos)

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 5]

Impresii după testare

Atenție la neatenție, există trei versiuni ale acestui ceas. Varianta Standard este fără încărcare solară (și cea mai ieftină). Varianta testată este Pro. Iar modelul de top este Tactix 7 ediția Pro Ballistics. Sigur că te poți lipsi de încărcarea solară, dar dacă ești cu adevărat pasionat de natură și aventură, ai nevoie de ea. Nu asigură o încărcare completă, dar în zilele însorite se poate încărca destul de bine prelungind autonomia. Nu am avut ocazia să testez fiecare scenariu, dar vă spun un pic despre autonomie și cum este influențată de GPS și alți factori.

Pentru a obține o încărcare suficientă pentru a prelungi autonomia semnificativ, trebuie să fie o luminozitate de 50.000 de lucşi. Ceasul trebuie menținut minim 3 ore la această lumină pentru a se încărca suficient. Mai exact, fără a accesa GPS și cu modul de economisire a energiei, puteți folosi ceasul timp de peste un an doar cu încărcarea solară. Fără soare ceasul ține 90 de zile fără GPS. Însă desigur, aveți nevoie de GPS. Localizarea costă însă, în materie de energie, așa că ține doar 6 zile dacă folosiți non-stop GPS și încărcarea solară. Fără soare, autonomia se reduce la 89 de ore. În scenariul de utilizare intensă, adică toate sistemele de navigație prin satelit, plus ascultat muzică din memoria internă de 32GB, ceasul mai ține doar 16 ore. Acuma vestea bună este că el poate fi folosit și doar în modul GPS, de exemplu atunci când sunteți pe munte sau în natură, departe de traseul marcat. Iar în modul GPS ține 213 ore, aproape 10 zile, iar cu încărcarea solară poate atinge 578 de ore de utilizare.

Ceasul are cam toate funcțiile smart pe care vi le puteți imagina. Nu doar puls, număr de pași și oximetru. Sincronizează ora după GPS, are ore de vară/iarnă automate, știe orele de răsărit sau apus. Măsoară frecvența respirațiilor, urmărește nivelul de stress sau energia de care dispui. Analizează somnul, hidratarea și starea generală de sănătate.

Pe lângă GPS, are poziționare cu Galileo sau Glonass. Pe diverse frecvențe, pentru a mări acoperirea. Include altimetru, busolă electronică, giroscop, accelerometru, termometru. Se poate conecta prin Bluetooth, ANT+ sau Wi-Fi. Poți stoca muzică și o poți controla automat. Știe să localizeze telefonul cu care a fost conectat. În fine, cu NFC se transformă în card și puteți plăti la POS cu el.

Deși am testat și nu mi-au plăcut smartwatch-urile de mari dimensiuni, parcă stă altfel la mână. Mi s-a părut comod și ușor. Cureaua nu m-a deranjat la fel de tare precum la ceasurile Apple sau Samsung. Am mai testat și alte modele, dar nu m-am înțeles cu cele mari. Ei bine, cu Tactix 7 am dormit liniștit, n-am avut probleme. Ecranul este smart, nu se aprinde aiurea, are mod de noapte special, este vizibil ziua în soare, are inclusiv mod Night Vision ca să nu fi văzut când te uiți la ceas. Se poate închide complet, ceea ce ar putea mări și autonomia, evident.

Ceasul include hărți topografice de precizie, care sunt preîncărcate. Sunt hărți cu trasee montane, drumuri neasfaltate și zone de schi și alte obiective. Are optimizări speciale pentru activități: alergat, ciclism, înot și altele. Mai mult, ai antrenor personal care îți poate urmări antrenamentele și poate sugera exerciții și, în plus, are un mod de Provocare cu care puteți trimite challenge-uri prietenilor care folosesc un ceas similar.

Concluzii

Garmin Tactix 7 Pro Solar mi se pare unul dintre cele mai complete ceasuri smart. Este gândit pentru pasionați de sport, aventură, pescuit, mers pe munte. Pentru cei care se pierd cu orele prin Deltă. Sau pentru cei care merg des la munte. Este super-rezistent, are încărcare solară, are funcții avansate și senzori de foarte bună calitate. Are însă și un preț pe măsură, de nivelul oricărui gadget de tip flagship.

Galerie foto Garmin Tactix 7 Pro Solar