Fost mare brand în zona de GPS-uri, Garmin face furori mai nou cu tot felul de ceasuri smart și accesorii pentru fitness și sport. Dar acum, vor să meargă mai departe. În seara asta la Showstoppers am văzut un smartwatch interesant, care arăta un pic mai serios decât Gear S3. Dar apoi am aflat prețul…


0003

Cred că a menționat cineva chiar 2.000 de euro pentru varianta din titan. Dar am căutat online și nu găsesc nicăieri decât 1.500 de euro, așa că n-am vrut să exagerez prea tare cu prețul. Da, este versiunea premium, din titan. Există și o variantă „de bază”, care costă doar 800 de euro. Culmea este că interiorul este identic unui model mai vechi, Fenix3, care costă 440-540 de euro. Dar acum redesign-ul a dublat prețul, cel puțin așa visează cei de la Garmin.

0001

ads

Sunt în total trei variante. Versiunea cea mai ieftină are cureaua din piele cu un corp din oțel, cea medie are cureaua și corpul din oțel inoxidabil, iar cea mai scumpă variantă are și cureaua, dar și corpul ceasului din titan. Ecranul ceasului este acoperit cu safir, pentru rezistență.

Are câteva tehnologii comune, precum GPS, altimetru, măsoară pașii, măsoară bătăile inimii cu un senzor optic. Este rezistent la apă pînă la 100 de metri adâncime. Autonomia bateriei ar fi de 25 de ore conform Garmin.

Sistemul de încărcare nu este foarte diferit de alte ceasuri smart, se prinde pe un suport care are cablu cu USB în capăt. Cam atât… Ah, are și o cutie de lemn lucrată special care îl face să arate a cadou premium. Sunt curios, asta vă convinge să îl cumpărați?

0002