Samsung a organizat un super-eveniment cu mii de bloggeri și jurnaliști pentru lansarea Gear S3, cea mai nouă versiune a ceasului smart. Este mai arătos și mai bine gândit, dar nu cred că va avea dintr-o dată mai mult succes comparat cu versiunile anterioare. Rămâne un gadget interesant, dar nu ceva indispensabil.

0010

Chiar dacă lansarea a fost spectaculoasă, evenimentul nu se poate compara cu momentul din primăvară în care Samsung a mizat pe VR și l-a adus pe Mark Zuckerberg pe scenă. Atunci a avut un efect „wow” generalizat. Dar nici lansarea ceasului nu a fost plictisitoare. Vedeți un clip video de la eveniment aici.

Ceasul este mai performant și mai bine dotat decât versiunile anterioare. Nu este o generație cu adevărat nouă, dar aduce multe chestii care lipseau la Gear S2 de exemplu. În același timp, este mai mare, mai masiv decât modelul anterior.

Samsung Gear S3 este inspirat de ceasurile clasice și de asemenea are brățările clasice de ceas, poți pune fix ce vrei tu. Dar în același timp este un ceas rezistent la apă, rezistent la șocuri (certificare IP68), dotat cu 4G/LTE și GPS încorporat, are și altimetru dacă mergi pe dealuri se va vedea diferența de nivel.

Sunt două variante Gear S3, modelul frontier și modelul classic. Gear S3 Frontier este perfect pentru activitățile în aer liber și integrează funcții utile într-un design compact. Gear S3 classic are un design minimalist și elegant, similar cu modelele iconice. Modelul classic a fost dezvoltat cu o deosebită atenție la detalii, mărimea și forma fiind alese pentru a oferi aceeași experiență ca un ceas de lux.

Ecranul ceasului este un pic mai mare (1.3 inch,360 x 360, 278ppi – Super AMOLED) și este acoperit cu Corning Gorilla Glass SR+, o tehnologie nouă de protecție, un display mai rezistent. De asemenea aduce de la smartphone tehnologia Always On.

Ceasul are în continuare rotiția de control de pe margine, iar acum sunt și butoane, ca la ceasurile clasice. Autonomia este un pic mai bună, a crescut acum la 3-4 zile, spun oficialii Samsung. Nu am avut ocazia să testez autonomia, ceasurile de test fiind legate de masă.

Memoria internă a crescut la 4GB, iar procesorul este dual-core la 1.0 GHz, cu 768 MB de RAM. Rămâne de văzut cu prețul, eu zic că va fi destul de mare, iar oficial nu au comentat despre asta.

Galerie foto