Am testat un aspirator robot AENO RC1S, un dispozitiv smart, controlat din telefon. Îl instalezi și apoi uiți de bătăile de cap legate de curățenie. Primești notificări și îl poți controla de oriunde din lume.

 

Pro și contra AENO RC1S

Avantaje:

  • simplu de instalat și utilizat;
  • primești notificări despre activitate;
  • aplicația mobilă este ușor de folosit;
  • are lampă UV pentru a ucide bacterii, viruși și mucegai;

Dezavantaje:

Detalii tehnice AENO RC1S

Aspirare: uscată / umedă
Putere: 4 trepte
Capacitate: 0.6 l robotul și 2.8 litri stația
Control: din telecomandă sau aplicație
Filtru: HEPA
Baterie: 5.200 mAh
Autonomie: 215 minute
Suprafața maximă: 200 de metri pătrați
Dimensiuni: 33 x 33 x 9.8 cm
Greutate: 3.3 Kg
Senzori: LiDAR
Preț: 3.671 lei la data realizării articolului

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 2 Media: 5]

Despre brandul AENO

Aeno este un brand nou, lansat de Asbis – distribuitor de produse IT și IoT. Este dedicat pentru produse electrocasnice care pot fi controlate smart. Misiunea AENO este de a face tehnologiile inteligente mai accesibile, eliminând rutina de zi cu zi și scăzând povara muncii casnice. Acest lucru permite o viață mai împlinită, eliberând timp pentru familie și prieteni, autodezvoltare și creativitate. Datorită aparatelor electrocasnice inteligente AENO, clientul va petrece mai puțin timp în treburile casnice și mai mult timp pentru lucruri care îi plac cu adevărat. Produsele sunt proiectate și fabricate în China folosind tehnologie avansată într-o unitate de producție de ultimă generație.

Valorile cheie ale mărcii AENO includ inovație în fiecare produs, ușurință în utilizare și funcții smart. Ecologia în alegerea materialelor pentru ambalare fără utilizarea plasticului. Fiabilitatea este o valoare fundamentală. Marca oferă o garanție de 2 ani pentru produsele sale. Onestitate în preț, deoarece consumatorul nu ar trebui să plătească în exces pentru numele mărcii.

Impresii după testare

Am testat în ultima perioadă numeroase tipuri de aspiratoare smart, unele mai dotate și mai puternice, altele mai simple. Ideea nu este rea, este genul de automatizare pe care o poate adopta oricine acasă. Dar trebuie să aveți podeaua cât mai liberă și dacă se poate fără prea multe obstacole. Roboții se descurcă mai greu dacă aveți covor, mochetă sau textile în general. La fel ca aspiratorul clasic mai pot trage și șosete sau cabluri, trebuie să fiți atenți. Însă noua generație vine cu tot mai mulți senzori inteligenți. Pot recunoaște și ocoli obstacolele și știu să evite astfel de situații. Aplicația vă permite să îi setați „ziduri virtuale” ca să nu intre pe sub birou sau în zone care ar putea cauza probleme.

Instalarea a fost într-adevăr simplă. Stația doar o scoți din cutie și o pui în priză. Iar prima dată robotul trebuie încărcat complet. L-am așezat la locul lui și am așteptat să fie încărcat complet. Aplicația este disponibilă în Google Play sau AppStore și se numește chiar AENO. De-acolo alegi ce produs vrei să adaugi în listă. Te învață cum trebuie să fie, led-urile semnalizează când sunt gata pentru pairing. La robot a fost simplu pentru că te anunță vocal când este încărcat și când este gata de conectare la telefon. Și apoi spune că este gata să facă treabă.

La prima utilizare își completează singur cu senzorii o hartă a camerei. Poți adăuga pe rând toate camerele din locuință. Apoi robotul face treabă singur, periile sunt ok, aspiră destul de puternic pentru a lăsa parchetul sau gresia perfect curate. Are patru niveluri de putere pentru aspirare, în funcție de situație. Când i se termină bateria sau se umple sacul său, se duce singur la stație. Acolo este reîncărcat și sacul este golit în spațiul mai mare al stației. Sacul din stație este de 2.8 litri și durează destul să-l umpleți.

AENO RC1S (ARC0001S) poate aspira și uscat, dar și umed. Are un recipient de circa 350ml și un accesoriu de tip mop. După aspirarea completă puteți de asemenea să spălați pe jos. Sunt trei niveluri de umiditate disponibile. Mai mult, are o lampă cu ultraviolete care omoară bacteriile, virusurile, mucegaiul și alte ciuperci. Este plasată dedesubt și nu este periculoasă pentru utilizator.

Dacă bateria se termină pe parcurs și trebuie să se încarce, robotul memorează ultima locație și reia operațiunile chiar de-acolo. Din aplicație puteți seta și controlul manual, care va fi apreciat de cei mici, care se pot juca cu roboțelul ca și cum ar fi mașină cu telecomandă. Vedeți în galeria de capturi din aplicație diversele opțiuni pe care le oferă.

Concluzii

AENO RC1S face parte dintr-o generație nouă de produse smart. Robotul se controlează complet din aplicația de pe telefonul mobil. Poate fi urmărit și pus la treabă și de la distanță. Are și telecomandă, dar cred că este mai distractiv direct din telefon. Poate să aspire, să spele pe jos și să curețe cu ajutorul unei lămpi UV. Are senzori inteligenți pentru a evita obstacolele și pentru a crea o hartă a locuinței. Puteți impune limite din aplicație pentru a evita zonele cu probleme. Primiți raport imediat când a făcut curat și când s-a dus la încărcare sau dacă a apărut vreo problemă. Și lăsați la o parte grija de a aspira manual și de a spăla cu mopul prin casă. Pe scurt: merită un astfel de produs, este util totdeauna.

Galerie foto