Asus s-a impus acum pe piață ca fiind un furnizor premium de gadgeturi, dar vă pot recomanda acum și un laptop bun și accesibil: Asus K55, un model adaptat special pentru piața românească. Display-ul are 15,6 inchi, cea mai căutată diagonală pe piața locală. Procesorul este Ivy Bridge, iar laptopul este accesibil chiar cu procesor Core i7. Are suficientă memorie RAM, placă video Nvidia, Windows 7.

Asus K55VM - laptop ieftin

De exemplu, o versiune aproape de cea testată are un preț de numai 2.679 lei la eMAG. Probabil este mai accesibil cu Core i5 sau chiar în varianta i3.

Laptop Asus

Laptopul Asus K55 nu este ultrasubțire sau foarte ușor, dar este echilibrat. Are 2,5 kilograme, deci este destul de portabil, dar modelul este destul de gros. Îmi place carcasa texturată, să nu alunece ușor din mână. Performanța este bună, chiar a scos în Nova Bench peste 800 de puncte, un scor demn de laptopuri premium. Cu alte cuvinte, îți face treaba, ai parte și de multimedia și de jocuri și tot ce ai nevoie, fără să fie un sistem de ultraperformanță. De notat și placa video Nvidia GeForce GT 610M cu 2GB de RAM.

ads

Display-ul este pe format 16:9 cu rezoluția standard 1366×768 pixeli. Alt avantaj stă în hard-discul la 7.200 rotații pe minut. Nu mai enumăr toate avantajele Ivy Bridge, sporul de performanță este bun, iar eu vă recomand Windows 7 pe 64 de biți pînă când vom descoperi noul Windows 8.

Are unitate DVD și Blu Ray, ceea ce constituie iar un avantaj. Tehnologia audio este Altec Lansing.

Asus K55VM - review
Asus K55VM – review

Tastatura este tipică pentru Asus, ușor actualizată, una foarte confortabilă și comod de utilizat. Modelul include și tastatură numerică pentru cei care au nevoie de butoanele tipic pentru tastaturile desktop. Trackpad-ul mi-a plăcut, este mai interesant decât la modelele anterioare.

Autonomia este bună pentru un laptop de 15,6 inchi. Îmi arăta peste 4,5 ore deși nu era încărcat 100%. Sigur, folosit mai intens va rămâne fără baterie mai repede. Dar repet, nu este un sistem mobil, probabil nu îl veți lua la drum în fiecare zi. Dar atunci când veți avea nevoie de el – în delegație sau în vancață – își va face treaba foarte bine.

Pe scurt, seria K de laptopuri Asus combină puterea hardware cu prețul accesibil. Nu o să fiți dezamăgiți.

Galerie foto

[nggallery id=399]

Video