Am văzut online Asus ROG Ally, noua consolă de jocuri mobile. Nu am avut ocazia să o testez, dar abia aștept. Mi se pare o idee bună, un competitor pentru produsele Razer, Valve SteamDeck sau chiar Nintendo Switch.

Asus ROG Ally

Asus ROG Ally

Republic of Gamers (ROG) a lansat azi oficial ROG Ally, un dispozitiv portabil puternic, destinat jocurilor pe Windows 11. Bazat pe un procesor de ultimă generație AMD Ryzen din seria Z1, Ally poate rula cu ușurință atât jocuri AAA, cât și titluri indie. Un ecran tactil luminos și cu rată de reîmprospătare ridicată asigură faptul că jucătorii vor vedea cu claritate conținutul chiar și atunci când se joacă în aer liber. Ally este ușor de transportat și de manevrat pe parcursul întregii zile, datorită designului său de doar 608 grame și a mânerelor ergonomice.

Are un APU nou, special construit pentru jocuri, AMD Ryzen din seria Z1 cu grafică RDNA 3. Sistemul termic Zero Gravity de la ROG facilitează jocurile, are o configurație cu două ventilatoare, un radiator cu lamele ultra-subțiri și conducte de căldură cu coeficient de frecare ridicat, asigurând că Ally va rămâne rece în orice orientare.

Display-ul este Full HD (1080p) de 120 Hz cu suport FreeSync Premium. Are o luminozitate maximă de 500 de niți, este tactil și puteți folosi Windows normal. ROG Ally rulează Windows 11. În plus, o ediție specială Armoury Crate debutează odată cu ROG Ally, fiind personalizată cu comutatoare rapide de mod de performanță, un lansator de jocuri, un software de monitorizare în timpul jocului, suport Aura Sync și multe altele. ROG oferă, de asemenea, o versiune de probă de 90 de zile a Xbox Game Pass Ultimate inclusă în pachet, oferindu-le utilizatorilor acces instantaneu la sute de jocuri extraordinare de la Xbox Game Studios, studiouri independente și blockbustere, chiar din momentul în care își pornesc dispozitivul ROG Ally.

Evenimentul oficial de lansare a lui ROG Ally va avea loc pe 11 mai, 2023.