Asus Eee Pad Transformer este cel mai bine pus la punct produs pe care l-am văzut anul acesta în goana după tableta perfectă. Inventatorul segmentului netbook nu putea să facă decât un produs inspirat din Eee PC, o tabletă cu tastatură detașabilă. Asus Transformer îmi place atât ca design, ca platformă software, ca dotări hardware. Stă perfect în mână, este foarte ușor, tastatura are și ea baterie, deci are o autonomie de aproape o zi.

M-am întâlnit de două ori cu Transformer, acum a venit momentul unui test complet 🙂 Săptămâna viitoare îl veți găsi aici.

Asus Transformer
Asus Transformer

Asus Transformer

Tableta este cu Android 3.1, update-ul se face foarte rapid de la 3.0. Vede Flash nativ, fără plug-in-uri, fără probleme. Se mișcă extraordinar de repede, are un SoC Nvidia Tegra 2, susținut de 1GB de RAM. Ecranul este de 10 inchi, dar poate reda ușor filme Full HD. Capacitatea de stocare este de 32GB.

Design-ul tabletei este foarte bun, este ultra-subțire, foarte ușor. Tastatura nu este nici ea foarte mare sau foarte grea. Ideea este genială. Ții jucăria în geantă – vrei să citești, să verifici mailul, să vizitezi câteva site-uri, folosești tableta doar. Vrei să lucrezi pe un document, tabele Excel și altele asemenea, pac, bagi tastatura.

Este mult mai rapid, mai ușor și mai versatil decât un netbook cu Windows. Eu îl văd de mare succes.

Asus Eee Pad Transformer
Asus Eee Pad Transformer

Varianta de 16GB are un preț de doar 1799 lei, în timp ce Asus Transformer de 32GB costă 2199 lei. Fără tastatură, care nu a ajuns încă la eMAG. Vine ea 🙂

Galerie foto

[nggallery id=203]