Asus Transformer Prime a ajuns la mine destul de mult timp după ce a fost anunțat, dar nu pot să zic că nu sunt impresionat de tabletă. Iar o să se supere unii că sunt prea entuziasmat, mi s-a spus asta după review-ul cu primul Transformer.
Transformer Prime are toate elementele unui succes: se mișcă mai repede, bateria este mai bună, exteriorul din aluminiu îi conferă o imagine premium. Repet, acestea sunt doar primele impresii, o să revin cu un review mai detaliat. Nici un pic de lag, grafica arată excelent pe ecranul Super IPS+.

Asus Transformer Prime
Asus Transformer Prime

Noua tabletă nu este deloc scumpă pentru tehnologia oferită: 2.799 lei la eMAG.

Asus Transformer Prime

Nu trebuie uitat procesorul quad-core la 1,3 GHz (de fapt cu cinci nuclee) Nvidia Tegra 3. Invenția e genială, prevăd că acest trend se va continua pe viitor. Concret: ai putere de procesare atunci când ai nevoie, dar și mod economic în care te poți descurca atunci când bateria scade sub anumite niveluri. Asus Transformer Prime are avantajul (ca și primul Transformer) că are baterie și în tastatura Qwerty și deci poate rezista mult mai mult comparat cu orice competitor. De altfel este singura tabletă care bate iPad la puterea de procesare, de altfel depășește laptopurile Core 2 Duo conform unor benchmark-uri. Bate și Texas Instruments OMAP, nu doar Apple A5.

Ecranul are rezoluție 1280×800 pixeli, peste cele HD promovate acum. Camera foto este de 8 megapixeli cu filmare Full HD, chiar dacă e aiurea să faci poze sau să filmezi cu el. Cine știe când ai nevoie. Spre deosebire de versiunea din magazin, Transformer Prime sosit la teste are Android 4.0 Ice Cream Sandwich, sistem de operare mult mai bun, mai stabil și cu o interfață grafică mult mai bună.

În fine, revin cu un test mai pe larg. Și da, nu prea am ce să critic la el.

Hands on video

Galerie foto

[nggallery id=301]