Am fost ieri la conferința Asus din deschiderea IFA Berlin și am avut ocazia să aflu detalii privind noua serie Zenbook și inovațiile de anul acesta. Sunt laptopuri mai puternice, datorită generației a opta de procesoare Intel, dar sunt mai compacte și mai subțiri decât generațiile anterioare.

Noile modele sunt Zenbook 13/14/15 după dimensiunea ecranului. Există varianta laptop, varianta Flip (13 și 15 inch) și o versiune Pro pentru cel de 14 inch. Laptopurile sunt extrem de compacte, au ecranul cu margini subțiri, sunt mai ușoare, dar foarte puternice. Modelul Pro are acel ecran tactil multifuncțional în loc de TouchPad.

Laptopurile au fost prezentat de Eric Chen, vp Asus, care a amintit că se apropie aniversarea de 30 de ani a companiei și că vor continua să producă dispozitive inovative, sub motto-ul “Incredible” (In Search of Incredible). Invitat de asemenea pe scenă, Chris Walker de la Intel a reamintit creșterile de performanță de la o generație la alta, acum procesoarele sunt la a opta generație, iar autonomia oferită de dispozitive atinge și 20 de ore de lucru.

Deși sunt incredibil de subțiri, laptopurile pot integra carduri grafice dedicate, cel mai performant având Nvidia GeForce GTX 1050 Max-Q. Vedeta rămâne Zenbook Pro 14 care are în loc de TouchPad un ecran tactil multifuncțional.

Reprezintă o alternativă la orice laptop de 15 inch și are dotări de top, inclusiv grafica dedicată. Sper să ajungă cât mai rapid și în România.

Zenbook S (UX391FA) este un dispozitiv de 13.3 inch cu autonomie de pînă la 20 de ore de lucru, având de asemenea standarde de rezistență militare (MIL-STD-810G).

Am văzut și noul All-In-One Zen AiO 27, pentru pasionații de grafică digitală și design.