Am scos din cutie Asus Zenfone 4 ZE554KL, un smartphone lansat în octombrie 2017 care abia acum ajunge și la mine. Am să revin cu un review complet pe vineri sau cel târziu lunea viitoare. Deocamdată primele impresii, câteva lucruri bune și câteva lucruri care rămân de discutat. Per-total este un smartphone bun, dar poziționat un pic cam sus ca preț.


Dați un play la video, sunt curios cum vi se pare, ce părere aveți despre acest model, aștept întrebări despre el. Dați și voi un like, subscribe la canal și așa mai departe 😉

Primele impresii

După ce au început ca producător de plăci de bază, cei de la Asus s-au dezvoltat treptat, au făcut alte componente, apoi PC-uri, apoi tablete și în final au ajuns de câțiva ani la terminale smartphone. Prima generație a fost cam aiurea, modele ieftine, nu au prea prins. Dar cu generația a doua Zenfone, taiwanezii dau lovitura. Au făcut acel Zenfone 2 cu 4GB de RAM care a prins foarte tare. E drept că există și confuzii, modelele sunt similare, unele aveau 4GB de RAM și altele 2GB de RAM, a fost confuzie și nici acum nu stau bine la aceste coduri. De exemplu Zenfone 4 este KE554KL și 4 Max este ZC554KL – foarte ușor de confundat și sunt foarte multe diferențe între cele două. Zenfone 3 a adus un model foarte echilibrat, cu raport calitate/preț foarte bun. Iar apoi, Asus a întârziat cu generația a patra, anul trecut lansarea noului model a fost prin octombrie, a ajuns prin magazine pe final de an.

Zenfone 4 nu are procesor de top, un lucru care afectează overall poziționarea. Nu este un flagship, nu vrea să concureze modelele de top de la principalii rivali. Dar pe de altă parte, este poziționat la 2.100 de lei, un preț mare. Este de asemenea 2.100 la ofertă, redus de la 2.500 de lei. Un preț foarte mare pentru un telefon cu procesor Qualcomm Snapdragon 630.

Să zicem că marele atuu al său va fi autonomia – testez și revin cu detalii în articolul de review complet. Camerele foto sunt prezentate ca fiind foarte bune, alt motiv să testez mai extins acest model. Are o cameră duală pe spate, cu doi senzori de 12 megapixeli, pixeli mari și tot felul de efecte. Camera frontală este de 8 megapixeli.

Procesorul Snapdragon 630 nu e rău, dar are 8 nuclee economice, Cortex-A53, patru dintre ele la 2.2GHz, alte patru la 1.8GHz. Se descurcă ok la interfață, apeluri, mail, Facebook, Instagram, poze. Dar alte aplicații mai avansate sau jocuri video vor avea probleme de rulat. Dispune de 4GB de RAM, 64GB de stocare internă, slot de microSD pe locașul doi de SIM (deci folosiți fie card de memorie, fie SIM 2, nu ambele).

Bateria integrată este de 3.300 mAh și probabil că va ține destul de mult. Ecranul e de 5.5 inch Full HD, destul de economic și el. Revin cu toate detaliile în următoarele zile. Cum spuneam, este un model bun, cu design ok, dar cu o poziționare mare ca preț.

Ne vedem vineri sau luni cu review-ul complet.

Galerie foto