Toată lumea se plânge în legătură cu noua lege privind obligativitatea cauciurilor de iarnă. Știu, e nasol să fii obligat, costă mult, etc. Dar vreau să vă spun că eu personal sunt super-încântat de cauciucurile de iarnă. Anii trecuți nu am folosit deloc – atât pe zăpadă, cât și pe gheață derapam fix aiurea, odată m-am oprit doar într-o mașină parcată. Plus că în spatele blocului nu vine niciun utilaj de la primărie și nu puteam să ies deloc din zăpadă, nici după ce dădeam la lopată 2 ore. Iar anul ăsta mi-am pus cauciucuri de iarnă mai ales din cauza Revelionului de la Rucăr, au fost scumpe, dar simt că au meritat fiecare bănuț. Chiar și pe gheața de acum, în spate e un luciu de nu poți trece strada, dar cu mașina nu am derapat deloc.

Anul trecut, mergând printre blocuri, am ajus la o stradă în pantă și mi-a fost imposibil să o urc, am ocolit un kilometru ca să vin din sens invers să ajung unde vroiam. În zilele cele mai reci, când îngeța sau era polei, nici nu aveam curaj să ies cu mașina. Dar sunt destui români care o fac în mod curent. Știu, e distractiv să derapezi…

Dar cauciucurile de iarnă sunt bune. Chiar dacă nu am cine știe ce brand, Tiger Winter sau ceva de gen, se simte de la o poștă diferența… Mă simt în perfectă siguranță, opresc rapid, controlez bine orice curbă. Incomparabil.

Deci obligativitatea cauciurilor de iarnă este o decizie ok.