Cunoașteți zvonurile de la începutul anului: Apple lucrează la o mașină, Project Titan, a angajat o mulțime de specialiști din zona auto pentru asta. S-a spus la început că va fi o mașină electrică pentru a concura Tesla, s-a spus că va fi o mașină autonomă, în genul celor testate de Google. Acum au ieșit la iveală noi informații, că mașina Apple ar fi în faza de testare deja.

apple project titan

Concept de design prezentat de DailyMail.

Cei de la Financial Times au descoperit că Apple caută acum o locație specială unde să testeze mașina autonomă fără să aibă probleme. Vor să închirieze o fostă bază militară unde să se desfășoare toate testele. Spațiul este deținut de autoritățile americane specializate în transport și este prezentat drept cea mai sigură locație pentru testarea vehiculelor. Oficialii au confirmat că au o cerere de la Apple, cei de la Apple nu au comentat oficial informația. Autoritățile au confirmat faptul că au semnat un contract de confidențialitate și că nu pot oferi mai multe detalii.

Evident, pe lângă angajările în domeniul auto și discuțiile privind tehnologia folosită în mașini, nu avem detalii privind proiectul Titan. Un oficial Apple a declarat la o un eveniment că “mașina este gadgetul mobil cel mai important”, dar nu a spus dacă firma sa lucrează la așa ceva.

Recunosc, eu personal aș fi crezut că Apple lucrează la tehnologii care pot fi încorporate în mașini, cum ar fi un bord SF “made by Apple” sau sisteme de navigație și divertisment conectate la Siri printr-un SIM 3G/4G. Dar se pare că zvonurile legate de o mașină nu sunt doar simple zvonuri.

Pînă la urmă Apple ar putea foarte bine crea o mașină de oraș care să aibă mega-succes cel puțin în SUA. O mașină compactă, autonomă, electrică poate, dar care să includă toate tehnologiile Apple. În care corporatistul să urce – ca în taxi – în drum spre birou, să-și facă treaba și să ajungă cu bine, fără incidente, la destinație. Posibil mai rapid și fără stress-ul de a conduce el mașina.

Evident, toți corporatiștii își vor dori instant mașina Apple, firmele vor face totul să le cumpere așa ceva, pentru creșterea productivității. Iar apoi va apărea prima firmă de taxi cu mașini autonome. Evident, cei de la Google sunt după colț cu alternativa mai ieftină bazată “pe Android”.

Două probleme văd aici, una de tehnologie, care deseori dă chix și îți creează bătăi de cap pe care nici nu le visai. Și doi, probabil va deveni cea mai furată mașină din istorie.

Cert este că proiectul ar putea fi în faza finală de testare, înainte de a intra în producție. Deci ne așteaptă surprize 🙂