Am testat căștile in-ear Bang & Olufsen Beoplay EX, cel mai nou produs al superbrandului danez. Mi-a plăcut faptul că sunt comode de purtat și nu te dor urechile. Se conectează instant și au o aplicație mobilă din care puteți controla și personaliza sunetul. Cutia este dotată cu încărcare wireless, deci puteți folosi accesoriile pentru reîncărcare fără fire.

Bang & Olufsen Beoplay EX review

Pro și contra Bang & Olufsen Beoplay EX

Avantaje:

  • calitatea sunetului este foarte bună;
  • are tehnologie avansată pentru blocarea zgomotelor;
  • autonomia este foarte bună;
  • aplicație mobilă pentru control;

Dezavantaje:

  • prețul este pe măsura brandului;
  • nu există opțiunea de personalizare a sunetului după auzul utilizatorului;

Detalii tehnice Bang & Olufsen Beoplay EX

Driver: neodim, 9.2 mm
Frecvență: 20 – 20,000 Hz
Microfon: 6 x MEMS, omni-directional
Blocarea zgomotului: Adaptive Active Noise Cancellation
Protecție: IP57
Codec: SBC, AAC codec, aptX Adaptive
Multipoint: 2 dispozitive simultan
Baterie cască: 70 mAh
Baterie cutie: 380 mAh
Autonomie totală: 28 de ore
Preț: ~1.999 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 4 Media: 4.5]

Impresii după testare

Am testat în ultimii doi ani căști in-ear de la mulți producători audio de top. Fiecare are plusuri și minusuri, însă sunetul Bang & Olufsen Beoplay EX este puternic și clar. Au inclus aici tehnologie specială de blocare a zgomotelor din exterior. Este una dintre cele mai utile tehnologii. Atât în transportul în comun sau în tren sau în avion, funcția este foarte utilă. Au și mod de lucru transparent, pentru momentul când ești pieton sau mergi cu trotineta sau bicicleta și vrei să auzi ce se întâmplă afară. Se poate și dezactiva complet ANC pentru audițiile speciale. Așa crește și autonomia.

Mi-a plăcut faptul că stau foarte bine în ureche. Primele generații de căști in-ear cam toate cădeau din ureche. Apoi a venit o generație care se fixa prea tare și apoi te dureau urechile după un timp. Căștile B&O nu au astfel de probleme. Stau foarte bine în ureche, nu cad și nu te dor urechile. Sunt protejate la stropire, ploaie sau transpirație (IP57).

Sunetul este puternic, clar, nu este foarte ascuțit. Am simțit nevoia să reglez bass-ul din aplicația mobilă. Depinde totul și de tipul de conținut ascultat, pentru jocuri video sau muzică clasică nu ai nevoie de așa ceva.

Mi-a plăcut faptul că s-au conectat instant. Trebuie doar puse în modul Pairing. Deschizi capacul cutiei și apeși pe ambele căști simultan timp de 5-6 secunde. LED-ul începe să emită albastru, deci sunt în modul potrivit. Apoi deschizi aplicația Bang & Olufsen și se conectează imediat. Din aplicație poți controla egalizatorul sau modul (ANC / Transparent / Închis).

Cam 20 de minute la priză asigură suficientă energie pentru utilizarea 1 oră și trei sferturi. Încărcarea completă a căștilor se face în circa 90 de minute. Iar cutia se încarcă complet în circa 105 minute. Este interesantă și încărcarea wireless, doar pui cutia pe spațiul de încărcare și le iei apoi încărcate. Merge mai lent așa, dar tot este util.

Alte informații suplimentare găsi pe site-ul oficial al distribuitorului Asbis România.

Concluzii

Bang & Olufsen Beoplay EX sunt căști in-ear de calitate. Se ridică la nivelul brandului audio. Au aplicație mobilă pentru control și o autonomie foarte bună. Protecția la apă și încărcarea wireless sunt niște bonusuri binevenite. Desigur, prețul este de nivelul Bang & Olufsen.

Galerie foto