Este uimitor cât de mulți utilizatori de terminale smartphone au probleme cu viața bateriei, dar nu s-au gândit niciodată să-și ia o baterie externă. Merg chiar și în vacanță cu încărcătorul în buzunar, în speranța că găsesc o priză și reușesc să încarce telefonul. Rețeta dezastrului. Nu mai bine te gândești la asta înainte să pleci? Uite, noi în Thassos am avut noroc că ne-am gândit dinainte. Folosind terminalele smartphone pentru fotografii, panorame, timelapse sau filmări, bateria se ducea mult mai repede. Plus căutarea rețelei pe insulă…

Colia Power.QYG 6000
Colia Power.QYG 6000

Baterie pentru smartphone

Fie că vorbim de iPhone, de Galaxy S4, de HTC One sau de alte terminale bateria este o problemă. Chiar și lăudatele terminale Nokia au probleme dacă tu ești “heavy-user” – stai pe net, faci poze, filmezi, joci jocuri. Bateria tot se duce datorită ecranului mare, datorită camerei, datoită senzorilor încorporați, a Internetului și, cum spuneam, datorită căutării rețelei, lucru care în vacanță devine esențial – termină bateria mai repede decât în oraș. Nu mai zic de Google Maps sau alte forme de navigație. Nu mai vorbesc de faptul că mai bine de jumătate din utilizatori nu activează modurile Eco-friendly, pentru că îi enervează limitările.

În utilizare intensivă, afară din oraș, fără moduri de reducere a consumului, bateria unui smartphone, vara, se duce în maxim 6 ore. Maxim. Uneori chiar în 3 ore, dar asta n-o să recunoască nimeni. Eu am pățit-o.

Bateria oferită de FunGadgets pentru bloggeri – Colia Power.QYG 6000– are 6.000 mAh. Încarcă un smartphone de top de două ori și ceva. Ba chiar unii dintre noi și-au încărcat simultan ambele telefoane și mai rămânea energie. Mufa este făcută inteligent. Cablul este prins de baterie, are mufe pentru iPhone , micro-USB, dar și alte variante. Are un fir special unde se înșurubează mufa să nu o pierzi. Ieșirea este USB, deci poți folosi cablul tău de la telefon. Bateria se încarcă direct de la laptop, dar știu oameni care au încărcat-0 direct la priză cu alimentatorul telefonului. Se încarcă folosind același cablu încorporat, dar acum montat invers. Mi se pare foarte mișto.

Altă notă zece: bateria este fix cât un smartphone și poți vorbi la telefon în timp ce alimentezi sau poți face fotografii când alimentezi – un mare bonus pentru Colia Power.

P.S. Fungadgets mi-au trimis la teste și versiunea de 2.400 mAh, un gadget pentru cei care călătoresc pe distanțe mai scurte 🙂