Am testat BenQ GW2785TC, un monitor pentru birou. Este dotat cu tehnologii care protejează vederea și oferă conectivitate multiplă și un stand pe care poate fi rotat în moduri diverse. Mi se pare flexibil și util.

 

Pro și contra BenQ GW2785TC

Avantaje:

  • imagine de calitate bună;
  • stand flexibil cu poziții multiple;
  • conectivitate multiplă;

Dezavantaje:

  • doar FHD / 75 Hz;
  • prețul rămâne măricel;

Detalii tehnice BenQ GW2785TC

Ecran: IPS LCD 27 inch, FHD,
Luminozitate: 250 nits
Contrast: 1000:1
Rata refresh: 75 Hz
Timp de răspuns: 5 ms
Sunet: 2x difuzoare 2W + microfon
Cameră web: Nu
Protecție: EyeSafe ,Flicker-free ,Low Blue Light
Dimensiuni: 535x612x234 mm
Greutate: 7.8 kg
Tehnologii: USB-C, HDMI, DisplayPort
Preț: 1.350 de lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 5]

Impresii după testare

Munca de acasă și lecțiile online continuă chiar dacă discuțiile despre pandemie au încetat. Din ce în ce mai mulți tineri profesioniști se adaptează la stilul de muncă hibrid. Oamenii petrec mai mult timp în fața ecranelor, astfel apare nevoia unui monitor care pune focus pe sănătate și îngrijirea ochilor. Monitorul BenQ GW2785TC de 27 inch este gândit din start pentru a reduce oboseala ochilor pe durata prelungită a utilizării.

Printre noutățile menționate putem enumera tehnologia AI (denumită de ei B.I. Tech.), Flicker Free și Low Blue Light Plus. Modelul aduce în plus un microfon încorporat cu anulare a zgomotului pentru participarea la conferințe online și un port USB-C pentru alimentarea dispozitivelor mobile, plus înălțimea reglabilă prin intermediul suportului ergonomic pentru a ajuta tinerii profesioniști să reușească la locul de muncă.

Majoritatea oamenilor nu ajustează manual luminozitatea afișajului în funcție de lumina ambientală. Tehnologia exclusivă Brightness Inteligente de la BenQ (B.I. Tech.)
poate regla automat luminozitatea monitorului în funcție de lumina ambientală. Senzorul poate simți luminozitatea mediului înconjurător pe parcursul zilei și
ajustează automat luminozitatea afișajului pentru a oferi cea mai confortabilă vizionare.

Lumina albastră emisă de dispozitivele digitale poate reduce producția de melatonină și perturbă calitatea somnului. Low Blue Light Plus are o certificare Eyesafe filtrează lumina albastră dăunătoare (415~455nm). Chiar dacă afișajul reduce lumina albastră, menține în același timp calitatea imaginii.

Pâlpâirea ecranului poate pune un stres suplimentar asupra ochilor, provocând clipirea excesivă și frecarea frecventă a ochilor. Ecranele LCD convenționale pâlpâie la o rată de 250 ori pe secundă, ceea ce este invizibil cu ochiul liber. Dacă o persoană se uită la un monitor timp de 8 ore, ochii lor percep aproximativ 5,8 milioane de licăriri. Tehnologia Flicker Free poate diminua eficient oboseala ochilor pentru un confort mai bun și eficiență la lucru.

Atât pentru a lucra, cât și pentru a învăța acasă, videoconferințele sunt necesare pentru o comunicare mai ușoară. Microfonul încorporat cu anulare a zgomotului este bun pentru întâlniri online chiar și în orice mediu zgomotos. De asemenea, sistemul sporește confidențialitatea, fără a dezvălui informații despre locație prin zgomotul de fundal.

Conectarea la un laptop este simplă. Monitorul oferă trei porturi, două HDMI, DisplayPort și USB C. Cablul special USB C poate transfera semnal video și audio și oferă o putere de 60 W în același timp.

Pentru sarcini multiple puteți folosi mai multe monitoare simultan. Funcția MST face posibilă conectarea a 2-4 monitoare cu un singur port de pe dispozitiv.
Are și un frate mai mic, BenQ GW2485TC cu diagonala de 24 inch.

Prețul pentru monitor este de circa 230 de euro + TVA. Va ajunge în magazine în iunie-iulie.