Am ajuns la deschiderea oficială a Bibliotecii Naționale, edificiul e impresionant, dar mai sunt multe de pus la punct. Cafenele nu avem încă, dar în schimb sunt ceva expoziții de artă, plus o colecție impresionantă de cărți. Dulapurile cu fișe sunt relativ aceleași. Permisul de acces este gratuit, trebuie să aveți buletinul însă. De pe site-ul oficial vă puteți lua numărul de fișă al cărții dorite.

Biblioteca Nationala - bd. Unirii, Bucuresti
Biblioteca Nationala - bd. Unirii, Bucuresti

Click pe imagini pentru mărire…

[nggallery id=350]

Deschiderea oficială

Evenimentul de deschidere a fost cu binecunoscutele încurcături românești. Pază, liste, nu pe-aici, pe dincolo și nu puteți face aia și aia. Mi-a părut rău că nu am ajuns sus pe clădire 🙂

ads

Din cauză de MRU au venit o grămadă de ziariști și de gură cască, oamenii s-au călcat în picioare. Să vedeți filmele…

Sponsorizare Samsung

Samsung a susținut proiectul Bibliotecii Naționale cu echipamente în valoare de 150.000-200.000 de euro, nu avem suma exactă. Sunt niște ecrane LCD, un sistem de display pentru reclame, format din mai multe ecran lipite și altele asemenea.

display Samsung la Biblioteca Nationala

Video

Am pus patru clipuri. „Holograma” lui Caragiale este de fapt o retro-proiecție pe un suport transparent. Nu prea seamănă cu imaginea scriitorului și cineva a dat sonorul încet, era imposibil să auzi ce spune.

În celelalte – deschiderea și un tur de orizont prin clădire.

Celelalte clipuri: deschiderea, prezentarea din interior și MRU cu presa după el…