Am testat Tenda CT6, o cameră de supraveghere gândită pentru exterior. Poate funcționa pe Wi-Fi, dar poate fi folosită și pe rețea cu fir, dacă aveți trase deja liniile. Are nevoie de alimentare. Poate fi controlată direct din aplicația de pe telefonul mobil.

Tenda CT6

Pro și contra Tenda CT6

Avantaje:

  • ușor de instalat și folosit;
  • conexiune și wireless și cu fir;
  • aplicație mobilă de control;
  • detectează mișcările;
  • are alarmă / sonor pentru a avertiza intrușii;
  • preț relativ bun;

Dezavantaje:

  • s-a mișcat greu la activare;
  • nu are un suport, trebuie prinsă cu șuruburi;
  • butonul de reset și slotul de card au capac prins cu șuruburi;

Detalii tehnice Tenda CT6

Tip: Fix
Stocare: card microSD / online în cloud
Rezoluție: 2304 x 1296 pixeli
Conectare: Wi-Fi sau LAN
Lentila: 4mm@F1.6
Antene: 2 x externe
Dimensiuni: 72 x 175 mm
Transfer de date: 300 Mbps
Detector mișcare: smart
Vedere infraroșii: 30 de metri
Temperatura: -30 până la 60 de grade Celsius
Preț: 310 lei la data realizării testului

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 4]

Impresii după testare

Am cam devenit expert și în camere de supraveghere în ultimii ani. Nu m-a convins niciuna cât să o instalez, dar înțeleg utilitatea în special pentru cei care stau la curte. Și la bloc sunt niște zone unde ar ajuta. La noi există camerele de supraveghere ale blocului. Este util și să ai în living. De exemplu să poți vedea animalul de companie atunci când ești plecat. Poate fi uneori util.

Tenda CT6 este o cameră de supraveghere pentru exterior. Vine direct cu un suport care se prinde pe perete. Cu șuruburi. Nu ai alte opțiuni. În schimb conectarea este flexibilă, stocarea este flexibilă și ai control din aplicație de pe telefonul mobil, ceea ce este foarte util. Și imaginea este relativ ok, de rezoluție ceva mai mare.

A durat ceva mai mult pairing-ul cu aplicația. A trebuit resetată camera, dar butonul de reset este sub un capac prins cu șuruburi. Evident că nu au pus șurubelniță în cutie. Dar cum tocmai desfăcusem un laptop, am toate șurubelnițele posibile.

Aplicația pentru camere nu este Tenda. Se numește TDSEE, noroc că am găsit în manual. Eu am instalate alte aplicații Tenda pentru router. Iar pentru seria Beli este o altă aplicație. Genul ăsta de politică, întâlnită și la alte companii din Asia, doar produce confuzie pentru utilizator.

Deși camera era pornită și a spus că se pregătește de conectare, aplicația nu putea finaliza instalarea. Mergea greu de la 1% la 99%, apoi spunea că timpul a expirat. A trebuit să activez modul performanță pe un telefon și să rulez de-acolo pentru a finaliza instalarea. Imaginile se văd în timp real, dar tot există un oarecare lag. Imaginea este deformată, lentila ultra-wide se face simțită. Camera nu suportă mișcare, era mai interesantă Tenda CP7. Aceea se putea roti sau mișca sus-jos.

Când este detectată o intruziune cu senzorul de mișcare va fi declanșată o alarmă sonoră și lumină albă intermitentă pentru a avertiza intrușii ilegali. În același timp, mesajul de alarmă va fi trimis pe mobil. Funcția de comunicare audio bidirecțională în timp real vă permite să discutați cu familia, cu bebelușul sau cu animalul de companiei. Ori să speriați infractorul indiferent de locația voastră.

Camera oferă și vedere de noapte, având infraroșii cu care detectează orice mișcare noaptea. Este protejată la apă cu rating IP66. Te poate recunoaște când intri în curte și poate să adreseze mesaje prestabilite. Noul standard video H.265 permite păstrarea calității deși ocupă mai puțin spațiu. Se pot stoca imagini și în cloud, dar și local pe un card MicroSD. Vezi imaginile și din aplicația de pe telefon.

Concluzii

Tenda CP6 este un produs special pentru curte, grădină, la intrarea în birou sau în școală, dar merge și în balcon de exemplu. Este pentru exterior. Sigur, ea poate fi folosită și înauntru, fără probleme. Este ușor de instalat și folosit, are alerte utile și controlul din aplicație face toți banii. Fiind disponibilă la preț bun, cred că merită recomandată.

Galerie foto