Testez Samsung Galaxy S8+ în cadrul programului Orange Smartphone Tester, unde vă puteți înscrie și voi pînă pe 3 aprilie pentru un test cu noul smarthpone. Și puteți câștiga unul de asemenea. Am testat acum camera foto pe zi, o să revin cu un test pe lumină slabă și noaptea.
UPDATE: Am terminat de scris review-ul Samsung Galaxy S8 Plus .


Mă așteptam la mai multe schimbări pe partea foto și sincer, este un pic dezamăgitor că au apelat la aceeași cameră foto. Pe de altă parte, pentru foarte multă lume aceasta este în continuare cea mai bună cameră foto, destul de performantă să se descurce în aproape orice deplasare sau vacanță. Telefonul e rezistent la apă, poate fi luat pe ploaie, la piscină, la schi. Este unul dintre cele mai versatile modele. Apoi am înțeles și motivele economice pentru care această cameră foto este identică cu cea de anul trecut.

Camera foto Samsung Galaxy S8+

Din punct de vedere hardware, Galaxy S8 și S8+ au aceeași cameră foto ca la Galaxy S7 Edge sau Note 7, respectiv senzorul de 12 megapixeli, f/1.7, stabilizare optică integrată. Este aceeași cameră care a fost pe locul al doilea anul trecut, după cea de la Google Pixel, care a luat cele mai mari note în testele independente DXOMark. Aș fi schimbat ceva doar din cauza asta, dar în schimb Samsung au preferat să lase aceeași cameră. Probabil au folosit modulele foto identice de la Note 7 care au fost dezasamblate. Dar au schimbat ceva. Au modificat procesorul de imagini să funcționeze ca la Google Pixel.

Practic camera realizează o secvență de cadre și apoi le combină pentru a realiza o imagine mai bună. Este foarte posibil ca actualizarea software să vină și pe S7 Edge, așa că dacă vă doreați o actualizare doar din cauza camerei foto, nu este cazul.

Imaginile pe lumină puternică sunt foarte bune, detaliate, dar camera foto face uneori focus greșit – încearcă automat să facă focus pe toată suprafața, chiar dacă eu vreau focusul pe un anumit obiect. Dacă nu ești rapid, se modifică focusul cum vrea el și pierzi subiectul. Sau poți intra în setările mai avansate pentru a scăpa de astfel de probleme. Încă nu am făcut un test serios pe lumină slabă. O să încerc să fac poze diseară și să revin cu primele impresii după ce văd cum se comportă acolo.

Țineți cont de faptul că pozele sunt micșorate pentru a le putea urca pe blog.