Înainte să plec în Grecia, am fost pînă la Constanța la un eveniment și când să mă duc la masă, constat cu bucurie că ultimii bani îi lăsasem la benzinărie, înainte să ies din București. Dau să scot cardul de credit, însă expirase la finalul lunii mai și nu ajunsesem să schimb. Găsesc în port un Alpha Bank și, ce să vezi, pe cardul de debit, de salariu, nimic, zero barat. Intrasem în panică.

Internet banking

Am tras aer adânc în piept și mi-am pus mintea la lucru, iar rezolvarea a fost relativ simplă. Norocul meu că aveam laptopul la mine, iar imediat mi-am dat seama și cum să mă conectez la Internet fără să risc să afle cine nu trebuie parola mea de Internet banking sau alte informații stocate pe laptopul meu: în loc să alerg la un WiFi gratuit, am transformat telefonul în modem, iar conexiunea criptată este mult mai sigură.

Internet banking-ul a avansat mult și pot să pun bani pe card imediat, nu durează un sfert de oră tranzacția. Am pus imediat bani pe cardul de debit și am scăpat cu bine, am putut să mănânc, să beau o cafea, să pun benzină pentru întoarcere.

Dacă nu ai un smartphone care să devină modem pentru tine (sau hot-spot în cazul meu), poți utiliza un modem 3G pentru laptop, chiar și unul cu cartelă prepaid. Rețelele WiFi gratuite pot fi monitorizate foarte ușor, iar cineva rău intenționat îți poate afla rapid, fără niciun efort, parolele de conectare la email, Facebook, Twitter și Internet banking. Chiar dacă ai antivirus, WiFi-ul gratis te poate lăsa fără acces la aceste conturi. Iar în România sunt băieți care cu asta se ocupă.

N-aș face Internet banking pe un WiFi gratis niciodată.

(P) Utilizatorii de laptop-uri, PC-uri sau tablete primesc de acum, la Vodafone, trafic dublu inclus, pentru fiecare abonament nou sau prelungit de Internet mobil, promoţional, până la sfârşitul lunii iulie. Mai multe detalii despre noua ofertă Vodafone Mobile Broadband şi Cartela Internet Vodafone sunt disponibile la www.vodafone.ro/internet