Începând de vineri, ora 12, se poate vizita în Piața George Enescu din București evenimentul Bucharest Technology Week. Sunt multe tehnologii prezentate și multe companii participante. Veți putea vedea un robot printat 3D, pe care îl găsiți la standul Raiffeisen, dar și realitate virtuală, mașini electrice, drone și multe altele. O să trec și eu pe-acolo vineri, să vedem care sunt cele mai interesante standuri.

Cam așa arată zona de expoziție Bucharest Technology Week

Mi-a sărit în ochi un atelier interesant, V/ART – artiștii stradali în realitatea virtuală. Sâmbătă și duminică îi veți putea vedea la Club Play pe Ortaku, Serebe, D21, Lucian Sandu-Milea, Irlo Doidoi, cum își exprimă creativitatea pentru a construi picturi în 3D.

Cei de la Philips prezintă  Hue – sistemul personal de iluminat smart wireless. Dar au și dispozitive din zona de Sănătate, precum filtrul de apă brevetat AquaClean,  friteuza cu aer fierbinte, Airfryer,  sistemul unic de purificare VitaShield și tehnologia de umidificare NanoCloud.

Mașini electrice și hibrid

Tehnologia influențează tot mai tare zona auto, iar la eveniment vor fi prezentate mașini electrice și hibrid și tot felul de tehnologii. Abia aștept să văd modelul Mercedes-Benz B Electric Drive, despre care am citit că are un motor electric de 132 kW, care furnizează cuplul maxim de 340 Nm de la prima atingere. Puterea resimțită corespunde unui motor pe benzină cu o capacitate cilindrică de 3 litri. Accelerația de la zero la 100 km/h durează doar 7,9 secunde.
Am auzit că va fi prezentată și Toyota C-HR, care mi-a atras atenția de pe stradă. Este o maşină cu linii futuriste, cu un interior axat pe multimedia, cu două motoare: unul de 1,2 litri turbo pe benzină, cu 116 cai-putere, iar lângă el un propulsor electric.

De notat și trotineta electrica Myway Inokim Light Super Black, care se va găsi la standul AirMoton. Samsung aduce la Bucharest Technology Week cel mai așteptat telefon al anului: Galaxy S8, care poate fi testat în ipostaze inedite. Plus dispozitivele Gear VR și noua cameră Samsung Gear 360, capabilă să filmeze 360 grade la o rezoluție de 4K. După ce trec pe acolo, vă arăt vineri pe unde ar fi interesant să mergeți în week-end.

Evenimentul este susținut anul acesta de Raiffeisen Bank, promotorul schimbării și adoptării noilor tehnologii, care pune la dispoziția clienților săi aplicații prietenoase și noi funcționalități menite să faciliteze interacțiunea clienților cu banca. „Suntem preocupați de experiența clienților în interacțiunea cu banca și tocmai de aceea am decis să facem un pas înainte și să colaborăm în cadrul unui parteneriat tehnologic cu Backbase, compania care a creat una dintre cele mai puternice platforme de banking online. E o dovadă clară că ne asumăm rolul de a inova și de a investi în tehnologiile cele mai avansate din domeniu”, a declarat Bogdan Popa, vicepreședintele Diviziei Operațiuni & IT de la Raiffeisen Bank.