Cel mai bun telefon Samsung care poate fi cumpărat în 2022 rămâne Galaxy S22 Ultra. Terminalul flagship este cel mai dotat terminal premium la ora actuală, iar cel mai recent update de software asigură performanța maximă. Materialele folosite sunt premium, este mai rezistent ca niciodată și protejat la apă și praf.
Camerele foto nu au rival, iar bateria este mare și cu încărcare rapidă.

Cel mai bun telefon Samsung de cumpărat în 2022

De ce să alegi Galaxy S22 Ultra

Noul flagship sud-coreean aduce tot ce este mai bun din două lumi. Este atât liderul seriei Galaxy S, prin dotări hardware și construcție elegantă. Dar este și noua vedetă a seriei Galaxy Note. Nu mai există acum un nou Note, dar S22 Ultra încorporează și S-Pen, creionul digital care separa pe vremuri ediția Note. Formatul ecranului și slotul de S-Pen sunt identice cu Note 20 Ultra. Dar tehnologiile au fost actualizate.

Procesorul Exynos 2200 este controversat. Samsung a continuat să lanseze două variante diferite: una cu Snapdragon pentru piețe americane, alta cu Exynos pentru Europa. Puterea de procesare era limitată la primele modele vândute. Dar Exynos 2200 vine cu un procesor grafic dezvoltat de AMD și este singurul telefon care aduce tehnologia Ray Tracing pe smartphone. Este dezvoltată pentru jocuri video și vă va oferi experiențe mai bune. Un recent update a rezolvat și limitările de putere care generaseră probleme. Deci performanța se apropie de nivelul maxim acum.

Ecranul este fără rival. Modelul Dynamic AMOLED 2x atinge acum o luminozitate maximă de 1.750 de nits. Este vizibil și în soare direct, vara, pe plajă. Rezoluția este 3088×1440 pixeli și are rată de refresh 120Hz, dar și HDR10+.

Bateria este de 5.000 mAh și are încărcare de 45W. De asemenea, vine cu încărcare wireless de 15W, deci așteptați mai puțin după el.

Pe partea de camere foto, excelează ca de obicei. Atât prin variația de senzori utilizați cât și prin software. Pentru fotografii speciale și pentru filmări este probabil telefonul anului. Îmi place faptul că ai și cameră cu zoom optic 3x și cameră cu 10x, te poți juca între diverse setări. Camera ultra-wide este foarte bună. Evident, camera principală de 108 megapixeli este excelentă. Nu poți compara senzorul mare, algoritmii Samsung și un procesor de imagine (ISP) de top integrat pe Exynos 2200 cu camera de 108 megapixeli montată pe un telefon ieftin, cu procesor de duzină. Chiar nu se compară.

Camera ultra-wide este de 12 megapixeli, se descurcă în orice situație. Iar camerele de zoom sunt de 10 megapixeli. Avem una de 3x optic și una de 10x optic. De fapt, camera cu 10X este principalul atu al acestui telefon. Mulți spun că nu au nevoie de zoom, dar odată ce îl folosești, devii dependent de el. Eu am acum 5x pe Note 20 Ultra. Dar aș folosi din plin 10x pentru a fotografia păsări și nu numai.

Concluzii

Cel mai bun telefon Samsung care poate fi cumpărat în 2002 rămâne Galaxy S22 Ultra. Desigur, poți aștepta noile pliabile care vin în vară. Dar cu siguranță nu va mai fi alt Note, pentru că S22 Ultra este noul Note. Are S-Pen integrat și toate funcțiile lui Note. În mod sigur sud-coreenii nu vor aduce un nou model. Iar pliabilele sunt interesante, dar cu limitările existente: dunga pe ecran, autonomia redusă, camerele foto de nivel mediu. Așa că avem deja un câștigător.