Încă mai aveți timp să vă înscrieți la hackathon-ul ING, pe 20-21 noiembrie 2015, un eveniment dedicat dezvoltatorilor software și studenților interesați să dezvolte astfel de aplicații și soluții de banking. Am mai jos câteva sfaturi pentru participanți și câteva povești interesante de la edițiile anterioare.
Am stat de vorbă cu doi specialiști ING care se ocupă de eveniment: Ionut Hrinca, IT Arhitect ING Center of Excellence și Andrei Rugina, IT Aplication Architect ING. Înscrierea este deschisă încă aici.
24H-CodING este la a treia ediție, după o primă versiune care s-a desfășurat online, a doua ediție a fost la Amsterdam, iar cea de-a treia vine la București. Vă puteți înscrie fie cu o echipă deja formată (de 6 până la 12 membri), fie individual, într-una dintre echipele în formare. Se va lucra 24 de ore la foc continuu, dar merită efortul…
Cele 5 jurii prezente la Hackathon vor selecta cele mai bune și cele mai deosebite idei pentru banca viitorului, iar echipa care va ocupa locul 1 pe podium va fi răsplătită cu o excursie în Silicon Valley. Primele trei echipe clasate vor fi premiate și ideile lor vor fi analizate pentru implementare ulterioară în cadrul ING.
Anul trecut la Amsterdam au fost peste 770 de participanți în peste 80 de echipe. Anul acesta sperăm să avem un record, iar participanții vin la eveniment din toată lumea. După 2016 este posibil ca băncile să fie obligate de Comisia Europeană să deschidă accesul la informațiile clienților, iar astfel se pot dezvolta o mulțime de aplicații mobile sau online care pot deveni foarte interesante.
Un exemplu ar fi accesul la toate conturile bancare într-o singură aplicație. Ai într-un loc veniturile și cheltuielile și nu mai trebuie să deschizi fiecare site sau aplicație de la bancă. Alt exemplu ar fi să vezi care din contactele tale din telefon are cont la aceleași bănci ca tine și să puteți face transfer rapid de fonduri. Sau dacă ești student să poți cere donații de la colegi, de exemplu.
O aplicație care a câștigat anul trecut, WePay App, permite studenților să pună toți banii la un loc și să plătească împreună pentru o seară în oraș de exemplu. Locul doi a fost luat de SavINGPod, obții reduceri și banii îi folosești pentru donații să faci fapte bune. De asemenea, au fost și aplicații mai pragmatice, soluții smart care te notifică atunci când treci pe lângă o casă pe care ai putea să o cumperi. Sau roboți care îi ajută pe bătrâni sau pe cei bolnavi să facă tranzacții financiare.
ING are în România și un centru de exelență unde lucrează acum peste 100 de specialișt IT. Planul este să adune în echipă peste 300-350 de specialiști și să asigure servicii pentru alte țări din Europa. Hackathonul va fi un moment foate bun pentru a face recrutări.
Fiecare poate avea idei diferite și soluții bancare de care n-a mai auzit nimeni. O astfel de idee și capacitatea de a o realiza funcțional în 24 de ore vă pot trimite direct în Silicon Valley. Eu zic că merită deranjul.
Ne-auzim pe 20/21 noiembrie, o să vă povestesc de la fața locului ce se întâmplă.
1 comentariu