UPDATE: am făcut tragerea la sorți și am stabilit câștigătorul. Felicitări!Pentru că tot este perioada rezoluțiilor de an nou, ați putea trece pe listă și obiceiurile proaste legate de securitatea online. Participă la concursul organizat împreună cu ESET și poți câștiga un ceas smart Samsung.

concurs eset

Obiceiuri proaste legate de securitatea IT

Eu recunosc primul: folosesc uneori aceeași parolă pe mai multe site-uri. Dacă este vreun cont compromis, un hacker ar putea încerca parola și mi-ar ptuea compromite mai multe conturi.

Specialiștii ESET au realizat un top 10 obiceiuri proaste de securitate cibernetică la care să renunțați în 2022. Vă radau pe scurt câteva dintre ele și mai jos trecem la concurs.

    1. Software învechit.  Vulnerabilitățile la nivelul sistemelor de operare, browserelor și altor aplicații de pe computerele și telefoanele voastre sunt una dintre principalele modalități prin care apar atacurile informatice.
    2. Folosirea rețelelor Wi-Fi publice (gratuite). Cu toții ne mai deplasăm în afara casei în această perioadă. Și asta aduce cu sine o tentație de a folosi Wi-Fi-ul public, care nu este lipsit de riscuri.
    3. Dați click fără să vă gândiți. Atacatorul încearcă să-și păcălească victima să dea click pe un link rău intenționat sau să deschidă un atașament încărcat cu malware. Ei profită de credulitatea utilizatorului și încearcă, adesea, să forțeze luarea rapidă de decizii, dând mesajului un sentiment de urgență.
    4. Site-uri web nesecurizate. De-asta am trecut pe https, pentru a proteja pe toată lumea. Site-urile HTTPS folosesc criptarea pentru a proteja traficul care trece de la browserul web către site-ul în cauză. Cele cu http sunt riscante.
    5. Lipsa unui backup. Ransomware-ul costă companiile sute de milioane anual. Așa că uneori este ușor să uităm că mai există variante ce așteaptă să prindă în capcană consumatorii. Imaginați-vă dacă ați pierde brusc accesul la computerul de acasă.

Mai multe obiceiuri similare găsiți pe blogul ESET.

Concurs!

Răspunde la întrebare printr-un comentariu la acest articol sau pe pagina de Facebook Computerblog și poți câștiga un .

– Ce obiceiuri noi de securitate IT ai dori să adopți în 2022 pentru a-ți proteja mai eficient datele și dispozitivele?

Concursul este deschis până pe 28 ianuarie 2022. Revin apoi cu tragerea la sorți și câștigătorul premiului.