Sâmbătă a fost deschiderea oficială a primului magazin Xiaomi din România, iar mai jos vă povestesc cum a fost și câteva informații utile dacă sunteți pasionați de gadgeturile companiei.

deschidere xiaomi mi store

În ultimii ani au fost de mai multe ori zvonuri privind deschiderea unui magazin al companiei chineze, dar acum dorința fanilor acestui brand s-a împlinit, iar dacă merge totul bine, sperăm să vedem astfel de magazine în toată țara. Primul magazin Xiaomi Mi Store din România este localizat la nivelul -1 în Mega Mall (cel din bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, sector 2, București). Magazinul are 200 de metri pătrați și a necesitat o investiție de 250.000 de euro din partea firmei BlackTech, distribuitor autorizat Xiaomi în România. Localizarea exactă este intre Meli Melo și Media Galaxy.

Înainte de deschiderea oficială câteva sute de oameni s-au adunat pe culoar așteptând să intre. Compania anunțase și o serie de reduceri speciale pentru primii fani care vor veni la magazin. Au fost pregătite în total 150 de cadouri pentru vizitatori, marele premiu fiind un smart-phone Mi Mix 3. Primii fani care s-au așezat la rând au primit bărțări speciale care le-au adus premii din partea brandului, încărcătoare sau Mi Band. Unul dintre clienții care au trecut pragul magazinului a câștigat un Xiaomi Mi Mix 3.

Există în următoarea perioadă după inaugurare şi o ofertă specială, orice telefon cu valoare până în 1000 de lei aduce automat un voucher de 30 de lei, iar modelele de peste 1000 de lei aduc un voucher de 50 de lei. Dacă aveați plănuit să luați un telefon Xiaomi acum, puteți beneficia de această ofertă.

Magazinul nu are doar telefoane și accesorii pentru telefoane, cum ați crede. Desigur am văzut acolo Xiaomi Mi 9, cel mai nou și puternic flagship al companiei, pe care sper să-l văd curând la review. Telefoanele erau împărţite pe categorii, astfel că modelele de top au o zonă dedicată, cu Mi 9, Mi Mix 3 şi Mi 8 Pro la un loc, iar Mi A2 şi Mi A2 Lite sau Redmi Go sunt în altă parte.
În magazin au reușit să aducă trotinete electrice, roboți de jucărie, lămpi de birou, periuțe de dinți, aspiratoare, căști, baterii externe, boxe portabile, camere de acțiune, routere și multe alte produse. Era acolo Xiaomi Ninebot Mini Scuter, de fapt sunt doar roțile, pe care stai în picioare, are o autonomie de 22km și viteză maximă 16km/oră, prețul fiind de 1.900 de lei. Camera video Mi Action Camera 4K are un preț de doar 600 lei, iar un stabilizator compatibil costă 580 de lei, carcasa de protecție pentru cameră are un preț de 100 de lei.

Este bine pentru că în magazin puteți interacționa cu produsele Xiaomi și puteți vedea dacă ele sunt pe măsura așteptărilor voastre. Și poate dacă mergeți acolo mai găsiți și alte noutăți.