Am fost în week-end la ediția a patra #Supercoders în București. Am fost pînă acum la toate edițiile atelierului de programare pentru copii, eveniment susținut de Orange România. Ediția asta a fost dedicată școlii viitorului, iar cei mici au făcut proiecte legate de cum își imaginează ei educația peste ani.

0005

M-am bucurat să văd că au fost mai mulți copii decât la edițiile anterioare. Eu am estimat la peste 60 numărul celor care au participat la ediția din București, iar evenimentul a fost la sediul Orange din Skanska Green Court. Evenimentul continuă săptămâna asta prin țară, sunt reuniuni în Ploiești, Târgoviște, Pitești și Râmnicu Vâlcea. Programul este spre final.

Mi se pare important ca astfel de ateliere să nu fie doar în București, Cluj sau orașele mari. Este bine că se fac și în orașele mai mici, în zona rurală existând Digitaliada, iar copiii de aici vor putea în anii următori să intre și ei în astfel de competiții. Este important ca și cei din aceste regiuni să cunoască tehnologia și să învețe să lucreze cu ea, pentru a nu exista o discrepanță între generațiile următoare, cei din orașele mari fiind deprinși de mici cu tehnologia.

ads

SuperCoders este un eveniment organizat în cadrul Code Week și se va organiza anul acesta în 15 țări unde grupul Orange este prezent. Atelierele din România sunt organizate cu sprijinul Simplon România.

Programul în țară:

La Ploiești a fost pe 17 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Central, Bd. Republicii, nr. 1
La Târgoviște a fost azi, 18 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Nova din str. Arsenalului, nr.14
Mâine la Pitești – 19 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Ramada, Calea București, nr. 31
Joi la Râmnicu Vâlcea – 20 octombrie, între orele 14:00 – 17:00, la Hotel Sofianu din Calea Știrbei Vodă

Galerie foto