SuperCoders: 540 de animații înscrise în competiție

Orange România susține incluziunea digitală prin proiectele educaționale și pentru susținerea comunității. O face și prin programele dezvoltate de Fundația Orange, astfel încât tot mai multe persoane să aibă acces la un internet rapid și la toate beneficiile pe care le oferă mediul online. O astfel de inițiativă este programul de educație digitală SuperCoders, prin […]

Orange lansează a opta ediție SuperCoders

Orange a anunțat azi a opta ediție a SuperCoders, programul care încurajează elevii să își dezvolte abilitățile digitale. Pe vremuri colaboram cu ei pentru acest eveniment, la care Mara a luat două premii.

Cum la fost la ediția 4 Supercoders. Evenimentul continuă în țară

Am fost în week-end la ediția a patra #Supercoders în București. Am fost pînă acum la toate edițiile atelierului de programare pentru copii, eveniment susținut de Orange România. Ediția asta a fost dedicată școlii viitorului, iar cei mici au făcut proiecte legate de cum își imaginează ei educația peste ani.

Un proiect românesc de la #Supercoders ajunge la Paris

Unul  dintre copiii participanți la atelierul #SuperCoders din București a câștigat provocarea COP21. Animația sa realizată în Scratch va fi prezentată la Conferința Climatică (COP21) de la Paris care are loc în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie.

Cum a fost în week-end la Supercoders 3

Am fost în week-end la cea de-a treia ediție Supercoders, un workshop de programare pentru copiii între 10 și 14 ani, susținut de Orange România. Ediția actuală a fost dedicată protecției mediului.
Supercoders 2015

#Supercoders 2015 a fost de Ziua siguranței pe Internet

Am fost astăzi la a doua ediție #Supercoders, eveniment de programare pentru copii organizat de Orange și Simplon România.  Vă reamintesc că am fost și anul trecut la acest eveniment. Atelierele s-au desfășurat în București și în Cluj-Napoca, abia am ajuns de la Impact Hub.
#Supercoders 2014

Cum a fost la #Supercoders – atelierul de programare pentru copii

Am fost sâmbătă la #Supercoders, un atelier de programare pentru copii susținut de Orange România. Face parte dintr-o inițiativă europeană, EU Code Week, care și-a propus să încurajeze tinerii spre studierea limbajelor de programare. Orange a organizat evenimente în România, Franța, Spania sau Polonia, iar la un moment dat tinerii au comunicat între ei prin […]