Una dintre cele mai vizibile campanii din vara asta, care a atins în final peste 350.000 de români, Brățara oficială a verii are un mecanism complex în spate, realizat de Syscom Digital.

Am stat un pic de vorbă cu realizatorii campaniei și am aflat sistemul utilizat, fiind prima campanie națională de mare anvergură derulată prin dispozitive mobile. Și sunt mai multe componente aici cu date de analiză foarte avansate, o platforma mobilă deservită de două aplicații (end-user CokeScan şi enterprise), un website, o flotă de tablete şi telefoanele mobile ale participanților.

Pe scurt, fiecare participant la campanie care cumpăra o sticlă de Coca-Cola primea si o brățară pe care o putea desprinde din zona specială a etichetei. Brățara avea tipărit un cod unic, care putea fi scanat din aplicația Coke Scan, disponibilă pe Android sau iOS. Plus că aplicația oferea acces la informații din zona de muzică, artiști și noutăți interesante. Aplicația a fost disponibilă gratuit în App Store și Google Play, iar datorită evenimentelor a ajuns locul unu în topul aplicațiilor gratuite.

Aplicația mobilă de tip enterprise Coke Prize a permis oferirea instantă a peste 250.000 de premii. Coke Prize a fost instalată pe tablete distribuite în rețeaua de restaurante McDonald’s și de asemenea la evenimentele Untold și Neversea. Fiind conectate la baza centrală de date a campaniei, device-urile au livrat organizatorilor , în timp real, date relevante de trafic şi de stoc management. În total, pe site-ul campaniei au intrat în perioada respectivă peste 350.000 de vizitatori unici.

Campania a fost premiată recent cu locul I la festivalul Webstock 2017, secțiunea Innovation, iar mai jos aveți de asemenea informații suplimentare despre Syscom Digital, cei care au implementat această campanie.

În zona de retail şi evenimente, pe componenta de brand engagement, Syscom Digital dezvoltă concepte creative și mecanici de interacțiune cu consumatorii, cu focus pe rezultate (vânzări) pentru a-i aduce pe consumatori din mediul online și a finaliza experiența (achiziția) în magazine. Agenția dezvoltă proiectele in-house, utilizând device-uri digitale speciale – ecrane touch de dimensiuni mari, totemuri digitale, vitrine interactive, flote de tablete cu aplicații mobile standard sau de realitate augmentată, mecanisme cu componentă Kinect, proiecții interactive, experiențe video 360.

Din recuzita proprie a agenției fac parte și infochioșcuri special concepute pentru afișajul dinamic cu conținut personalizat; totemuri Display Touch (TDT), dispozitive digitale interactive proiectate pentru a fi expuse în zone publice pentru brand engagement; proiecții interactive ce permit utilizatorilor să interacționeze în timp real cu o imagine proiectată; ochelari VR care aduc în prim plan senzațiile puternice plasând utilizatorul în mijlocul evenimentelor; caruseluri foto 360° care oferă experiențe vizuale în offline cu finalitate în online, dar şi drone pentru activări de marketing „la înălțime”.