Nu este așa simplu cum ai crede să schimbi limba la un Smart TV Samsung Neo QLED. A venit la test cu un cont al unui coleg care a uitat să dea sign-out. Așa că am dat direct reset, ca să nu mă întrebe de parola contului actual.

Resetul a funcționat perfect. Doar că a adus televizorul la setările din fabrica sud-coreeană. A uitat că era în altă țară sau altă regiune și a pornit în coreeană.
Prima oară m-am și speriat pentru că vorbea în coreeană și tot cerea ceva.
După primul șoc, mi-am dat seama că pot scăpa dacă fac pair cu telefonul. Apărea sigla unui telefon pe ecran. Am apăsat pe ea și mi-a afișat un cod QR. “Ce deștept sunt!”, m-am gândit instant. “Ia să vezi cum rezolv eu rapid”. Mda.

Am scanat codul cu camera de la Samsung Galaxy 😉 😉 și mândru de mine am urmat toți pașii. Apoi televizorul a fost înregistrat pe contul meu, în limba coreeană.
L-am repornit, am umblat o oră prin meniuri, nimic.

Zic, bine, lasă că o iau după pictogramele din meniu. Să vă explic. Pe engleză arată cam așa:

Ce poate să fie atât de greu? Mă iau după iconițe…
În realitate însă, am trecut în coreeană doar de primii doi pași. La al treilea nu mai există nicio iconiță. Doar scrie cu litere. 바보스런 일
Dar apoi, a lovit geek-ul din mine. Și am folosit aplicația de Translate, care te lasă să utilizezi camera foto de la telefon pentru a traduce opțiunile. Iar pe a doua de sus în jos se găsea problema. Cum vedeți în imaginea de mai sus. Avea și English ascuns pe undeva.

Vai, dar cum am petrecut două ore ca să rezolv situația, am decis să vă informez și pe voi. Cam așa se schimbă limba dacă televizorul Smart TV pornește în cine știe ce limbă. Poți păți și la chineză, poate face cineva o glumă. Sau poate televizorul după reset ajunge în limba coreeană. Din minunile tehnologiei.