Am fost vineri seară la Românii au talent, semifinala a cincea. Emoțiile sunt mai intense în sală, iar susținătorii concurenților și ambianța de acolo creează momente de neuitat. Am mai urmărit emisiunea, am văzut Vocea României, mă uit la Ce spun românii… Dar din sală este altfel.

Am fost la Românii au talent la invitația Telekom Romania.

Mi-a plăcut foarte mult Violoncellissimo, un proiect de urmărit și cu siguranță dacă au spectacole prin oraș am să mai merg. Chiar mă așteptam să fie votați sau să primească acel wild-card de la juriu, dar nu a fost să fie. Al doilea concurent pentru care aș fi votat, Paula Rad, a fost câștigătoarea serii și o să o vedem în finală, săptămâna viitoare.

Mi-a plăcut la fel de mult Eduard Antal, cel care a cântat la orgă. Da, în mod ciudat mi-au plăcut mai mult cei care au cântat decât cei care au făcut acrobație, dans sau stand-up. Măcar Eduard a fost nominalizat la premiul pentru creativitate și are o șansă să câștige. Au câștigat pe locul doi Run to Infinity. Nu e un spectacol extraordinar, dar îți activează adrenalina în momentul în care își dau drumul de sus și cad, oprindu-se la câțiva centimetri de sol. Probabil acest exercițiu este suficient de intens pentru a fi memorabil, iar oamenii îl votează.

La fel de tare a fost Stanislav, un tip care nu are nevoie de instrumente pentru a face muzică. Cântă din gură, poate imita orice zgomot și are ritmul în sânge. Merita și el să intre în finală. Sau măcar în finala pentru creativitate, precum Antal. Din păcate sunt locurile limitate și juriul trebuie să aleagă.

Au fost remarcabile și cele două fetițe, una care cânta muzică populară, cealaltă cânta la harpă. Chiar talentate, probabil vom mai auzi despre ele pe viitor. La fel și cei care au dansat, mi-au plăcut meduzele de la Free Dance cu spectacolul lor de meduze. A fost ciudată doar fata care dansa la bară, Nadia, care și anul trecut a dansat la bară. Ar fi trebuit să facă ceva diferit ca să surprindă publicul, așa nu a ajuns nici în finală.

Nu știu cum rezistă Smiley și Bartoș, au făcut același lucruri de sute de ori, zici că erau teleghidați. Toți din public i-au fugărit pe membrii juriului să-și facă selfie-uri. A fost distractiv.