Am tot primit foarte des întrebarea merită sau nu cumpărat un telefon din Noua serie iPhone 15? Așa că am realizat un articol pe această temă: iată cele cinci motive pentru care merită să fie cumpărat.

iPhone 15 Pro Max

Merită iPhone 15?

Întâi de toate trebuie spus că și în cazul iPhone există două tipuri clare de utilizatori. Cei care caută cele mai importante specificații și cele mai bune dotări pentru un telefon și care vor alege întotdeauna seria “Pro”, cu variantele Pro și Pro Max. Precum și cei care sunt o fire practică, care vor specificații de top și dotări interesante, dar la nivel de preț mai accesibil. Iar aceștia vor alege întotdeauna modelele de bază iPhone 15.

Pentru că anul acesta modelele de bază iPhone 15 au dotările care erau practic anul trecut pe seria 14 Pro. Cu mici diferențe, bineînțeles. Așa că, orice s-ar spune, și modelele de bază iPhone 15 sunt de fapt tot terminale de tip flagship. Fără alte discuții, haideți să vedem Care sunt motivele pentru care merită cumpărate noile telefoane.

  1. Putere de procesare avansată. Modelele 15 Pro de anul acesta aduc cel mai puternic procesor din istoria Apple, care întrece în testele sintetice și toate procesoarele de pe telefoanele cu Android. Și va fi probabil până anul viitor cel mai puternic procesor mobil disponibil pe piață. Iar acest lucru ajută atât în aplicații și jocuri intensive, însă ajută de asemenea cu cu aplicații precum optimizarea foto video prin utilizarea tehnologiilor AI, corectarea aberațiilor cromatice și alte efecte speciale integrate în camerele Apple. Modelele Pro au anul acesta și senzor foto noi, mai puternici, dar și procesarea AI mult mai avansată. puterea de procesare este mare și pe iPhone 15 de bază ( cele două modele 15 și 15 Plus), pentru că ele beneficiază de procesoarele care Anul trecut au fost pe seria 14 Pro. Și ele rămân extrem de competitive anul acesta și sunt foarte bine poziționate ca nivel de preț. Aduc de asemenea și camerele foto de pe 14 Pro de anul trecut. Una peste alta, oricare model ai alege din seria iPhone 15, beneficiezi de procesare avansată, tehnologii AI și fotografii fără egal.
  2. USB-C. Datorită reglementărilor europene seria iPhone 15 a fost dotată cu mufă USB c pentru încărcare. Toate modelele din seria aduc această mufă. Chiar dacă e ea era prezentă pe telefoanele cu Android, toate funcțiile vin și pe iPhone. Adică nu doar puteți încărca telefonul prin USB-C. Se pot transfera rapid fișiere de pe un laptop sau desktop. Se poate folosi un SSD extern pentru spațiu de stocare mai larg. Iar în cazul special al modelelor Pro se poate filma direct pe un SSD extern. Se poate conecta un microfon cu cablu direct la smartphone pentru a înregistra sunetul. Și se pot folosi multe alte accesorii pe USB-C.
  3. Baterii mai mari. Autonomia a fost o problemă destul de importantă pe telefoanele iPhone până la generația 11. Chiar dacă aveau cele mai puternice procesoare ( sau poate din această cauză), bateriile iPhone se consumău rapid și autonomia era limitată. Odată cu generația 11, la fiecare schimbare de generație, autonomia iPhone s-a îmbunătățit simțitor. Deja de la generația 13, iPhone poate trece o zi de utilizare fără probleme. La 14 și la 15, de fiecare dată, capacitatea bateriilor s-a mărit. Există Toate bineînțeles și optimizări software. Anul acesta iPhone 15 are o baterie de 3349 mAh, față 3279 mAh anul anterior. Modelul iPhone 15 plus are o baterie de 4383 mAh, față de 4325 mAh anul trecut. 15 Pro are o baterie de 3274 miliamperi față de doar 3200 mAh pe 14 Pro. Iar vedeta gamei iPhone 15 Pro Max are 4422 miliamperi față de 4323 anul anterior. Combinat cu noul software de gestionarea bateriei, sunt convins că se vor obține mici progrese la fiecare model în privința autonomiei.
  4. Ecrane mai luminoase. Un ecran întunecos îți poate ruina experiența mai ales vara când ești afară și vrei să vezi mesajele și este soare. au fost cazuri în care nu am putut citi mesajele fie SMS fie chat ecranul părând aproape închis în lumina soarelui. din testele efectuate până acum e necesar minimă 1000 de nits pentru a putea vedea conținutul de pe ecran în lumina solară. Toate modelele iPhone 15 au anul acesta ecrane mai luminoase. Conform declarațiilor Apple ecranele au o luminozitate tipică de 1000 de niți. Pot atinge 1600 când redau filme și video-uri HDR. Iar pe modul auto ating și 2000 de nits în lumina soarelui.
  5. Camere foto de flagship. Anul acesta, indiferent ce model ai alege, terminalele iPhone 15 aduc camere foto de tip flagship. Modelele de bază 15 și 15 Plus, au senzorul de 48 de megapixeli care era anul trecut pe 14 Pro. senzorul poate captura imagini de 24 de Megapixeli folosind tehnologia pixel binning. poate realiza și imagini de 12 megapixeli. filmează la rezoluție 4K. Camera ultrawide este utilă când sunteți aproape de un subiect. Evident modelele Pro aduc în plus și camera telefoto. Iar noutatea anului stă în camera de tip periscop cu zoom 5x de pe Pro Max. Am testat-o și este excelentă și pentru fotografie dar și pentru filmări.

Acestea fiind spuse am adunat aici la un loc principalele cinci motive pentru care merită cumpărate telefoanele iPhone 15. Indiferent de alegerea modelului, că este cu ecran mai mic sau mai mare, cu două camere sau cu trei, experiența va fi una Premium. Puterea procesorului încă nu a fost egalată de telefoanele cu Android. Iar autonomia tinde să fie mai bună decât pe telefoanele competiției. la toate astea se adaugă și materialele Premium, Sticla mai rezistentă, Titan mai durabil, precum și un software mai stabil și mai curat decât pe Android.

Bineînțeles nu se numără printre cele mai ieftine telefoane. Însă nu îmi fac griji pentru utilizatorii din România. Există oferte foarte bune de buyback, mai ales pentru cei care dețin tot iPhone. le puteți vinde și mai puneți doar diferența până la costul noului telefon. Există programe foarte atractive de achiziție în rate.