Nu am crezut că se pot manevra atât de precis la distanțe atât de mici de alte obiecte (video la final). Cred că mișcarea este cumva programată, pentru că nu erau 10 oameni cu telecomenzile în mână. Cu toate astea controlul mișcărilor mi se pare incredibil.

drone-parrot-compressor

Modelul este Parrot Bebob 2, versiunea actualizată a dronei Bebop de anul trecut.

De fapt, cea mai mare problemă cu dronele ieftine sau cu diversele machete cu telecomandă, inclusiv cu primele modele Parrot, era controlul dificil și faptul că mereu “trebuie să te înveți cu el, nu merge așa, din prima”. Se pare că au lăsat la o parte asta și au pus tehnologia la treabă. Conexiunea WiFi dintre dronă și smartphone este acum mai puternică, iar raza de operare a crescut față de modelul anterior.

Drona cântărește cam 500 de grame, are 4 elice și o autonomie care ajunge la 25 de minute de zbor. Viteza maximă de zbor este de 60 de kilometri pe oră, dar nu ai vrea să o pierzi din vedere… Are o groază de funcții smart – păstrează altitudinea sau poziția dată, revine la utilizator, te poate urmări pe drum, poate executa mișcările pe care le vedeți și de asemenea aterizează singură ca să fie totul ok. Costă între 500 și 600 de euro.

Camera este integrată, nu puteți pune un GoPro pe această dronă. Totuși, are un senzor de 14 megapixeli, filmează Full HD, lentila are apertură f/2.3 , poți trage filmele la 24, 25, 30, 48, 50 sau 60 de cadre pe secundă.

Video