Am participat la o conferință online cu managerul Dell România, Valentin Stănescu și Andrei Uhr, field maerketing manager, care au prezentat măsurile luate, dar și noile dispozitive lansate de companie în contextul pandemiei Covid-19.
Dell pandemie Covid-19

Compania Dell a fost și ea imediat afectată de pandemie. Peste 100.000 de angajați Dell au trecut la munca de la distanță peste week-end. Dar ei au avut avantajul că de peste 10 ani lucrează la soluții de muncă de la distanță sau din afara biroului. Tranziția a fost astfel mult mai simplă decât la alte companii. Oamenii au plecat vineri acasă și de luni lucrau online.

Munca este la fel de productivă și de sigură de acasă, folosind dispozitive și soluții Dell, spun oficialii companiei. Angajații adoptă soluții mobile, în special laptopuri și dispozitive 2-în-1, iar companiile adoptă noul model EDGE computing pentru a le oferi performanțele necesare unor task-uri complexe.
EDGE computing înseamnă oferirea unor soluții de procesare hardware și stocare disponibile în apropierea angajaților și accesibile prin soluții de bandă largă, pentru a procesa aplicațiile complexe nu pe laptop, ci pe serverele de mare putere. Operatorii telecom lucrează și ei la soluții EDGE computing, dar companiile deocamdată preferă soluțiile proprii care pot fi realizate cu soluții Dell.

Companiile au doar două opțiuni acum: să adopte transformarea digitală și să o accelereze sau să abandoneze lupta și să riște dispariția în următoarea perioadă. Dispozitivele Dell permit munca de la distanță, dar au și soluții tehnice pentru rețele și centre de date. În cadrul evenimentului online am vorbit mai mult despre dispozitive mobile și o serie de aplicații noi.

Dell Optimzier este o aplicație software care optimizează fluxul de lucru pe laptopurile compaiei. Analizează activitatea la nivel local și ajustează diverse setări pentru cea mai bună experiență. Dell va colecta doar datele de utilizare a resurselor (anonim), alte date se colectează doar cu aprobarea utilizatorului. are Machine learning și Inteligență artificială. Știe să recunoască utilizatorul când pleacă de la laptop și blochează accesul, iar când revine se deschide automat fără să mai introduci parole. Învață aplicațiile folosite și apoi ajustează setările pentru cele mai bune rezultate, să pornească mai rapid și să aibă o experiență mai bună. De asemnea, fără conectarea la priză va asigura o autonomie cât mai bună în mod automat.

Dispozitivele Dell Latidude oferă o experiență de lucru plăcută și sigură. Au primit certificări de rezistență Mil STD 810G. Chiar și conectivitate 5G pentru ce care călătoresc des. Dispozitivele Dell Precision sunt stații de lucru puternice pentru cei cu nevoi mai avansate. Modelul de bază este Precision 3550 și apoi cresc în gamă, Precision 5550, Precision 7550 și modelul de top Precision 7750 cu display de 17 inch.

Am văzut de asemenea și noi modele de monitoare pentru cei din companii, precum Dell UltraSharp 27 4K PremierColor Monitor sau Dell UltraSharp 49 Curved Monitor U4919DW. Ele sunt disponibile în România la partenerii companiei americane.