V-am povestit eu că pregătesc un nou sistem de gaming, după ce am făcut anul trecut unul cap-coadă și mi-a plăcut. Eu n-am mai avut desktop de prin 2008-2009, pentru că mi se părea zgomotos, se încingea și trăgea tot praful din cameră. Dar timpurile s-au schimbat, a mai evoluat tehnologia, purificatorul de aer face treabă. Astăzi mi-au ajuns placa de bază Gigabyte Aorus B550 și procesorul AMD Ryzen. Revin cu un review complet după ce termin de montat sistemul.

Placa de bază Gigabyte Aorus B550

B550 AORUS Elite este o placă de bază ATX cu caracteristici interesante, cum ar fi designul VRM digital True 12+2 Phases, radiatoare VRM puternice, LAN 2.5GbE și compatibilă cu PCIe 4.0. Fiind o placă de gaming, include iluminare RGB împreună cu conectori RGB pentru a atașa lumini, astfel încât utilizatorul să își poată face luminile personalizat.

GIGABYTE a integrat aici soluția sa termică Smart Fan 5. Acesta include cinci capete de ventilator hibrid și 6 senzori de temperatură termică. De asemenea au o aplicație UI intuitivă pentru ușurință în controlul ventilatorului. Abia aștept să o instalez și să testez.,

În interior, această placă de bază are 2 porturi USB standard și 1 antet USB 3.2. Nu putea lipsi conectorul de alimentare principal cu 24 de pini, împreună cu conectorul de alimentare cu 8 pini pentru CPU. Totuși, au inclus doar 4 conectori interni SATA3. Doi dintre aceștia sunt pe partea laterală a plăcii de bază și ceilalți doi sunt în jos pe capătul de jos, aproape de conectorii panoului frontal.

Procesor AMD Ryzen 5000

Ryzen 5 5600G oferă un raport excelent preț/performanță. Practic are până la 96% din performanța de joc a modelelor mai scumpe, dar cu 30% mai puțini bani. Modelul are șase nuclee și 12 fire de execuție și face parte din generația APU „Cezanne” pe 7 nm. Procesorul grafic integrat RX Vega s-a dovedit a fi ușor de tunat, poate atinge până la 2,3 GHz (față de de 400 MHz în setările stoc).

Modelul este un succesor puternic al procesoarelor AMD prietenoase cu bugetul și axate pe jocuri. Oferă unele dintre cele mai frame-rate-uri pentru jocuri video folosind procesorul grafic integrat (IGP). Abia aștept să termin de montat și am să revin cu un articol complet despre noul sistem.

Am obținut aceste componente de la ASBIS Romania. Mai multe informații despre AMD Ryzen 5000 Series găsiți aici. Mai multe experiențe de gaming cu AMD.