Am testat Eaton 3S Gen 2 (3S850D), un UPS gândit pentru birou (acasă sau în companie) cu protecție pentru dispozitivele favorite. Mi se pare un dispozitiv extrem de util, mai ales în zonele unde fluctuează tensiunea. Chiar dacă nu are capacitate foarte mare, protejează dispozitivele favorite și vă asigură posibilitatea de a salva proiectele de pe desktop și de a închide corect electrocasnicele atunci când cade curentul.

Pro și contra Eaton 3S Gen 2

Avantaje:

  • protecție la supratensiune;
  • protecție pe linia de date;
  • protecția echipamentelor critice de putere mică;
  • oferă porturi USB;
  • preț destul de bun;

Dezavantaje:

  • nu poate susține imprimanta sau echipamente mai mari;

Detalii tehnice Eaton 3S Gen 2

Format: Tower
Putere: 850 VA
Voltaj: 230V
Protecție la tensiune: Da
Dimensiuni: 335x170x84 mm
Greutate/strong>: 4.2 kg
Preț: 645 lei la data publicăriiImpresii după testare

Eaton 3S Gen 2 este o soluție gândită pentru protejarea echipamentelor electronice și, mai ales, a informațiilor stocate pe acestea. Intervine în cazul supratensiunii sau chiar a penelor de curent. Oferă protecție la supratensiune și protecție pe linia de date pentru computere și alte ehipamente electronice importante, cum ar fi perifericele și echipamente multimedia, echipamente TV, video și Hi-Fi, sisteme home cinema, NAS – network attached storage, decodoare digitale. Dar și internet gateway, console de jocuri, modemuri pentru Internet și TV sau alte electrocasnice mici.

Designul compact și modern îl face să fie considerat un UPS ideal pentru computere, integrându-se în orice mediu rezidențial sau de tip office. Este însă un dispozitiv cu aplicații multiple, care asigură protecție completă pentru echipamente multimedia și chiar electrocasnice, ceea ce îl transformă într-un UPS perfect pentru casă și birouri de mici dimensiuni. De asemenea, prin bateria încorporată, 3S Gen2 poate alimenta dispozitivele importante în cazul penelor de curent, iar dacă acestea se prelungesc soft-ul dedicat le va opri în siguranță, pentru a nu pierde date importante. Designul elegant al 3S Gen2 permite montarea alături de alte echipamente de înaltă tehnologie, iar dimensiunile compacte permit amplasarea pe perete sau pe birou, pentru economie suplimentară de spațiu.

Circuitele de protecție la supratensiune sunt în conformitate cu standardul internațional IEC 61643-11. Dispozitivul de protecție la supratensiune Eaton 3S Gen2 include și conexiune RJ11/xDSL pentru protecție împotriva perturbațiilor pe linia de date. Din gama de UPS-uri 3S de la Eaton face parte și 3S Mini, unul dintre cele mai mici dispozitive de acest tip din lume.

Concluzii Eaton 3S Gen 2

Recomand pentru birou, să nu folosiți un triplu ștecher sau prelungitor simplu, ci unul de tip UPS. Protecția este importantă și faptul că sistemele nu se închid automat vă salvează ore de muncă. Este bine să închideți dispozitivele corect imediat ce pică curentul. Un UPS prcum Eaton 3S Gen 2 vă poate scăpa de multe bătăi de cap.

Galerie foto