Telefoanele Energizer abia au fost lansate oficial în România, iar la Mobile World Congress 2018 am descoperit câteva dintre modelele lor noi. Vedeta de anul ăsta pare să fie însă Energizer Powermax P16K Pro, telefon cu baterie de 16.000 de miliamperi. Am stat de vorbă cu oficialii companiei privind planurile de viitor.
Dați play, aștept impresii.

La Barcelona m-am întâlnit cu Christian Massoji, director de vânzări pentru Europa, care mi-a povestit un pic despre telefon și despre planurile companiei în 2018. Energizer este un brand foarte puternic în zona de baterii, foarte cunoscut și prezent global, așa vrea să fie și în zona de telefoane mobile. Au în ofertă și feature phones, dar și smartphones, unele modele sunt chiar foarte interesante. Dezvoltă rețeaua de distribuție la nivel global, deocamdată mai puțin cu operatorii telecom, însă urmează să colaboreze și cu ei.

La Mobile World Congress 2018 a fost dezvăluit modelul nou cu baterie de 16.000 mAh. Produsul va fi în magazine în septembrie, este exemplul de produs Energizer care oferă design, dotări hardware bune, dar și un preț foarte bun. Este un produs de calitate, procesorul este Mediatek Helio P23, octa-core la 2.5 GHz, 6GB de RAM și 128GB de stocare, ecran de 6 inch cu margini subțiri și camere foto duale pe ambele părți. Pe spate au o combinație de 16 megapxieli și 13 megapixeli, iar frontal sunt două camere de 13 megapixeli și 5 megapixeli. Este un smartphone 4G cu VoLTE și Android 8.0 Oreo. Are slot de carduri de memorie microSD, este dual-SIM și are Fast Charge, se poate pune la încărcător de 12V. Bateria de 16.000 este de patru ori mai mare decât la un model normal.

Există variante ale modelului mai accesibile, unele cu baterie de 4.000 mAh, de 4.800 mAh și de 5.800 mAh. Nu vor implementa cele mai puternice procesoare, dar planul este să ofere un raport calitate/preț foarte bun, punctul principal fiind autonomia foarte bună. Pe viitor toate vor fi conectate și controlate din telefon. Ai portofelul sau biletul de avion pe telefon. Ce vei face fără baterie la telefon? De aceea Energizer propune telefoane cu autonomie. Au modele de la 10 euro pînă la 500 de euro.

Energizer Powermax P16K Pro este un proiect la care încă mai pot apărea schimbări, dar prețul estimativ este de 500 de euro. Abia aștept să vedem produsul final. Nu poți spune că este un terminal subțirel, este destul de masiv, dar telefonul este rezistent, este protejat față de apă, nu este totuși foarte greu. Dacă are autonomia de câteva zile ar putea avea succes. Pînă la ora actuală telefonul cu cea mai mare baterie avea 10.000 mAh.

Energizer au și alte modele interesante, câteva dintre ele au fost prezentate în România. Energizer Power Max P600S are un display de 5.99 inch cu format 18:9 și rezoluție FHD+, design slim, procesor MediaTek Helio P25, octa-core care ajunge la 2.5GHz, are 3GB de RAM și 32GB de stocare internă, cameră foto duală cu senzori Sony, de 13 megapixeli și 5 megapixeli, precum și cameră foto frontală Sony de 8 megapixeli. Are o baterie integrată de 4.500 mAh, deci va atinge autonomie destul de serioasă.

Energizer Power Max P550S este modelul mai accesibil, cu ecran de 5.5 inch Full HD, procesor quad-core la 1.3GHz, 2GB de RAM și 16GB de stocare internă, are cameră foto de 13 megapixeli și camera frontală de 5 megapixeli și o baterie de 5.000 mAh, deci autonomie foarte bună.

Două dintre noile modele de telefoane, Energy Plus S550 LTE şi PowerMax P550S, pot fi achiziţionate cu abonament din rețeaua de magazine Internity, partener Telekom România. Modelul Energizer Energy Plus S550 LTE este disponibil exclusiv la Internity la preţul de doar 19 lei împreună cu planul tarifar Mobil 13. De asemenea, modelul Energizer PowerMax P550S poate fi achiziţionat la doar 1 leu, cu abonamentul Mobil 25 de la Telekom România. Ambele abonamente oferă internet nelimitat, la viteză 4G.