În cadrul evenimentului de la Bratislava am aflat câteva informații privind centrul din România așa că am trimis mai multe întrebări pe tema asta și am câteva răspunsuri interesante. Eset caută specialiști IT la Iași pentru a extinde centrul din România.

Compania slovacă ESET, furnizor de soluții de securitate IT și mai nou și de servicii pentru companii, a deschis un centru de cercetare în România în 2016. Au ales Iași după o perioadă de analiză foarte lungă, de aproape un an, timp în care au luat în calcul o serie de factori locali, precum calitatea resurselor umane, spațiile de birouri disponibile, legături cu celalalte birouri ale companiei din Europa și așa mai departe. “Iași a părut o gazdă promițătoare pentru centrul nostru IT și iată că nu ne-am înșelat deloc”, spun oficialii companiei pentru Computerblog.ro

La ora actuală, centrul de cercetare ESET din Iași are doar zece angajați, dar sunt în căutare de colegi noi. “Suntem permanent în căutare de developeri de valoare”, spune Andrei Ciubotaru – managing director al centrului R&D ESET Iași. Centrul nostru de cercetare și dezvoltare este încă la început. Echipa noastră este formată din dezvoltatori talentați, persoane calculate, care dispun de o gândire analitică și o atenție deosebită la detalii. Iar acesta este exact profilul pe care îl căutăm în viitorii noștri membri, spune el.

Dezvoltatorii ESET fac parte din divizia de produse destinate consumatorilor și au ca instrument principal Modern C ++, scriind în principal coduri de tip multiplatformă, care rulează pe Windows, Linux, Mac și Android. Ei trebuie să fie familiarizați cu protocoalele WinAPI, WDK, TCP/IP, să aibă experiență în comunicarea interprocese (IPC), cunoștințe legate de WinAPI și WinDBG și o înțelegere a limbajului de asamblare x86/x64 etc. Suntem permament in cautare de talente, puteți aplica direct aici.

Am întrebat dacă iau în calcul deschiderea unei noi locații în România, eu gândindu-mă la Cluj Napoca, Timișoara sau București. Însă deocamdată conducerea Eset consideră că este prea devreme pentru acest lucru. Prioritatea este să consilideze echipa de la Iași. „Iaşiul are universităţi de calitate şi o forţă de muncă talentată, astfel că răspunde cerinţelor noastre pentru crearea unor echipe puternice şi independente”, declarase Juraj Malcho, directorul de tehnlogie al Eset la deschiderea biroului local.