Am fost la hotel Marmorosch să văd lansarea laptopului de gaming ROG Zephyrus G16 (2024) care a ajuns de azi în România. Este un ultraportabil care se pretează inclusiv la jocuri video. Poate duce echipări de la Core i7 și RTX 4050 până la Core i9 și RTX 4090.

ROG Zephyrus G16 (2024)

Gaming în corpul unui ultrabook: ROG Zephyrus G16 (2024)

Este primul laptop de gaming cu ecran OLED ROG Nebula și carcasă compactă. Asus Republic of Gamers (ROG) anunță disponibilitatea pe piața românească a noului laptop de gaming Zephyrus G16 (2024), care se evidențiază atât prin performanțe de vârf, cât și prin formatul subțire și ușor. Carcasa este realizată dintr-un monobloc din aluminiu prin prelucrare CNC, iar banda de iluminare Slash permite personalizarea capacului. Laptopul este disponibil în culorile Eclipse Gray și Platinum White, prețurile pornind de la ~11.349 de lei.

Răcirea este ultra-eficientă, include trei ventilatoare, metal lichid și cameră de vapori. Are un profil de doar de 1,49 cm și cântărește 1,85 kilograme. Noul șasiu din aluminiu oferă combinația perfectă între reducerea greutății, rigiditatea structurală și creșterea spațiului din interior. Acesta a permis și integrarea unor difuzoare mai mari și mai puternice, cu extra bass. Difuzoarele permit o creștere a volumului de 47%, pentru experiențele audio. De asemenea, tastele individuale sunt mai mari, iar touchpad-ul este mai spațios. Banda de iluminare Slash – car formează o diagonală pe capac – oferă diverse secvențe animate și multiple posibilități de personalizare.

Zephyrus G16 dispune de un procesor până la Intel Core Ultra 9 185H cu putere de procesare AI de 11 TOPS, alături de o placă grafică până la NVIDIA GeForce RTX 4090 pentru laptop. Are suport AI dedicat pentru instrumente precum Omniverse și Stable Diffusion, utilizatorii pot sări peste listele de așteptare din cloud și să genereze imagini în doar câteva secunde pe computerul local. Proiectele de editare video și randare 3D sunt mult mai rapide cu accelerarea AI, consumându-se în același timp mai puțină energie pentru o durată mai lungă de viață a bateriei. Cu acces complet la cele mai recente tehnologii accelerate de AI, configurația hardware a lui Zephyrus G16 poate susține cu ușurință cele mai recente aplicații de creație și jocuri fără a se supraîncălzi.

Aplicații și jocuri RTX 4090

Modelele Zephyrus G16 echipate cu o placă grafică NVIDIA GeForce RTX 4080 pentru laptop sau NVIDIA GeForce RTX 4090 pentru laptop sunt dotate cu o cameră de vapori personalizată, folosind două ventilatoare. Are un display OLED cu rezoluție 2.5K și rata de reîmprospătare de 240 Hz. Prin parteneriatul realizat de ROG cu Samsung și Nvidia, panoul OLED de top dispune de suport G-SYNC.

Raportul de aspect este de 16:10, au certificare VESA DisplayHDR True Black 500 și un raport de contrast uimitor de 1,000,000:1. Oferă o acoperire de 100% a spațiului de culoare DCI-P3 și o precizie Delta E < 1, fiind ideal și pentru creatorii de conținut care au nevoie de o acuratețe superioară a culorilor. Pentru jucători, timpul de răspuns incredibil de rapid de 0.2 ms de la gri la gri elimină practic efectul de ghosting și oferă cea mai clară imagine posibilă cu fiecare reîmprospătare a ecranului. Prețurile pornesc de la ~11.349 de lei (GU605MV-QR126) și variază în funcție de configurație și de ofertă. Echiparea de top disponibilă pe piața românească - GU605MY-QR036 cu Intel Core Ultra 9 185H, NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU, 32 GB LPDDR5X RAM, 2TB PCIe 4.0 NVMe M.2 Performance SSD – poate fi achiziționată cu aproape 20.499 de lei. ROG Zephyrus G16 (2024) este livrat cu un abonament inclus Xbox Game Pass Ultimate pe trei luni, oferind acces la o bibliotecă de sute de jocuri.

Galerie foto